Hipp, hippelujah MLK Jr!

Martin Luther King jr1

Hjemmesiden vår hyller borgerrettighetskjempen og -martyren Martin Luther King Jr. Mandag 18. januar er Martin Luther King-dagen 2016. I USA er det en føderal helligdag. Slik verden ser ut for tiden, kunne dagen gjerne vært markert i Norge som gav ham Fredsprisen i 1964 – og ellers i verden også.

Martin Luther King jr. ble født i Atlanta 15. januar 1929. Helligdagen i hans navn legges til tredje mandag i januar, og mange virksomheter i skoler og bedrifter i USA holder stengt.

I United Methodist Church’s «Book of Resolutions» slår en av resolusjonene fast at United Methodist Church skal markere Martin Luther King-dagen, feire minnet om ham og ta tak i det fortsatte behovet for å kjempe for rettferdighet.

Resolusjonen og pålegget om å markere Martin Luther King Jr Day primært er myntet på kirken vår i USA . Der skal alle metodistkirkens biskopskontor, kirkelige hovedkontor, lokale kirkekontor og (så langt mulig) kontorer i kirkerelaterte institusjoner holdes stengt, og metodister oppfordres til å delta aktivt i markeringen av dagen.

«Å markere Martin Luther King Jr Day beriker og styrker vårt sosiale vitnesbyrd i dag» heter det i resolusjonen. Det understrekes også at Martin Luther King Jr ‘s vitnesbyrd om rettferdighet og fred på mange måter personifiserer og symboliserer ånden i Metodistkirkens sosiale prinsipper.

Hjemmesiden til Trondheim Metodistmenighet vil i alle fall hylle Martin Luther King Jr på denne dagen. Han er et symbol og sto for verdier som vi sårt trenger. Jobben er ennå ikke over – ikke i USA og ikke noe annet sted i verden!

(Vi regner det for helt unødvendig å redegjøre nærmere for MLKs virksomhet og betydning. Trenger du informasjon så finnes det rikelig med ressurser på nettet. Men et utmerket sted å starte er The Martin Luther King Jr Centers webside:  http://www.thekingcenter.org

Og du skal selvfølgelig se/høre hele hans legendariske og profetiske «I have a dream»-tale  ved den gigantiske borgerretts-demonstrasjonen i Washington DC 28. august 1963!! Den makeløse og historiske talen ble filmet og du finner den blant annet på youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=H0yP4aLyq1g )