Aketur – ingen sur!

Kjempetrivelig og morsom aketur på Byneset søndag 7. februar. Kristin og Sven Nørsetts idylliske og koselige småbruk på Spongdal, et par mils vei ut av Trondheim sentrum, var perfekt base for akedagen.

Vi var 14-15 akeglade som møtte opp, og vi hadde så arti’ og fint at neste gang skal og må vi være langt flere!  Sven hadde kjørt opp og klargjort tre akeløyper med ulik fart og krav til mot. Føret var meget bra, ingen skal klage på farten! Ganske fort ble den tøffeste løypa mest populær; særlig når Sven hentet akere med traktor i bunnen av den lange og bratte bakken!

På tunet var det hyggelig rigget til med sitteplasser på saueskinn rundt en bålgrill. Etter en stund spredte det seg fristende lukt av pølser og burgere; og der kunne også noen av oss ikke fullt så aktive akere kose oss! Og den som ville kunne ta en tur inn i stallen og se både gris og kanin, eller hilse på de to islandshestene som koste seg på snølagte jorder utenfor.

Aketuren bør definitivt bli en tradisjon. Og neste gang må alle sørge for at ende flere får oppleve moroa og fellesskapet en slik tur gir.