Myldrekokker med biskopelig diplom

Myldremiddag er supert fellesskap på tvers av aldersgrenser. Det var ikke minst  mandagens kokk(er) et bevis på. 87 år (!) gamle Agnes og Bjørge Nilsen kokte kyllinggryte med ris og salat som smakte aldeles utmerket! Strålende gjort av paret som allerede for 8 år siden fikk Biskopens Diplom for sin innsats i og for menigheten!

Myldremiddagen er en flott måte å starte uka på og et supert tilbud for alle metodister og -venner. For 20 kroner slipper du å lage mat selv, du spiser godt og du treffer kjentfolk til et hyggelig måltidsfellesskap.

26 møtte glade og sultne opp til  myldremiddagen 8. februar. Blant dem var årets tre konfirmanter som sammen med Jon Løvland hadde startet myldredagen med samling klokka 15.00. Middagsbordverset lød som vanlig klokka 17.30 og da summer det fort rundt bordene. Etter middag fortsetter myldredagen med korøvelser, komitemøter, speider og andre aktiviteter. Eller du kan ta en ekstra kopp kaffe og prate litt før du drar hjem eller på kino eller hva du ellers har tenkt å gjøre! NB: Neste myldredag og -middag er mandag 7. mars!

Mandagens kokk(er) var som sagt Agnes og Bjørge Nilsen. De er til sammen 175 år (!), temmelig nøyaktig fordelt med 87,5 år på hver. De har vært med på alle myldremiddagene så langt, og nå var turen kommet til å stå for selve middagen. Den oppgaven løste de med glans, og med vanlig humør! Et fenomenalt eksempel på at alder ikke er noen hindring for å gjøre en innsats, så lenge helsa holder!

Dette er en god anledning til å minne om at Agnes og Bjørge tilbake i desember 2008 mottok «Biskopens Diplom» for sin mangeårige innsats for i og for Trondheim Metodistkirke. (se et av bildene over) Da hadde de akkurat feiret sin sine respektive 80-årsdager. Det var tilsynsmann Øyvind Helliesen som overrakte diplomet og hilste på vegne av biskop Øystein Olsen og Metodistkirken i Norge.

Biskopens Diplom er den høyeste anerkjennelse og takk som Metodistkirken kan gi sine medlemmer og prester – og den henger høyt. Agnes og Bjørge Nilsen har vært meget sentrale i styre og stell i Trondheim Menighet i en kvinne- og mannsalder. Begge har årelang fartstid i ulike tillitsverv i menigheten. Bjørge blant annet som kasserer, kirkeverge og legdelegat, og Agnes særlig i funksjoner knyttet til menighetens sosiale arbeid. En viktig begrunnelse for diplom-tildelingen i 2008 var ikke minst deres enestående innsats som ledere av formiddagstreffet Kirkens Vel gjennom en årrekke. 8 år senere ivaretar de fortsatt den funksjonen med stor kjærlighet, og de tilhører «den harde kjerne» som trofast kommer til kirkens gudstjenester og samlinger så sant de er i Trondheim.