Klart for homofili-samtaler!

 

trhumc-homologoLørdag 12. mars kl. 11.00 starter Metodistkirken i Norge en samtalerunde om homofilispørsmålet. De seks «offisielle» samtalepartnerne er håndplukket av Hovedstyret, men samtalene «streames live» slik at alle kan følge med på direkten. Under veis er det også mulig å stille spørsmål til samtalen via mail.

Samtalene kalles «brobygger-samtaler» og er resultat av et vedtak på Årskonferansen i 2014 etter benkeforslag fra Liv Berit Carlsen. Hensikten med samtalene er å øke refleksjonsnivået knyttet til homofilispørsmålet hos alle. Det skal i løpet av våren holdes to samtaler. Den første skjer altså i Bergen Central (Metodistkirke) lørdag 12. mars, den neste i Oslo Central 30. april. Det skal også være en bred samtale om homofilispørsmålet under Årskonferansen 2016 i Sandnes/Stavanger i juni. De seks samtaledeltakerene gjennomførte sist helg en «bli kjent»-samling og er klare til oppgaven og utfordringen.

Du kan logge deg på og følge streamingen av den første samtalen her: http://www.metodistkirken.no/brobygger-samtalene

Ulike syn innen kirken

5439_33438_a67ecc0e6fOgså i Metodistkirken lever vi med en spenning mellom lære og personlige erfaringer om samliv og kjærlighet. Ja, innen United Methodist Church er spørsmålet så betent, at flere kommentatorer snakker om en mulig kirkesplittelse under Generalkonferansen i Portland, USA i mai i år.  Brobyggersamtalerne i Norge skal løfte frem ulike erfaringer i kirken. Utgangspunkt for homofil-samtalene er Metodistkirkens Kirkeordning (som sier at homofil praksis ikke er forenlig med kristen lære), men også en aksept av at det faktisk finnes ulike meninger og holdninger til dette spørsmålet innenfor Metodistkirken i Norge. Det viser også sammensetningen av samtalepanelet som har talsmenn/kvinner for begge sider. Samtalene skal ledes av tilsynsmann Øyvind Helliesen og daglig leder ved Metodistkirkens Hovedkontor, Johanna Lundereng. Senest i pausen som legges inn i hver samtale, er det anledning til å sende spørsmål til samtaledeltakerne via johanna.lundereng@hk.metodistkirken.no  Noen av disse spørsmålene kan bli besvart/tatt opp etter pause. Det blir også skrevet et fyldig, tematisk referat fra hver samtalerunde.

Disse skal samtale

Det er Hovedstyret som har valgt ut deltakere til samtalen; og det i utgangspunkt rimelig balanserte panelet ser slik ut:

Anne Grethe Spæren Rørvik

 

 

Anne Grete Rørvik er pastoralt medlem av Hovedstyret og pastor i Metodistkirken i Drammen.

dagMartin3

 

 

Dag Martin Østevold  er pastoralt varamedlem av Hovedstyret og metodistpastor i Bergen)

huurnink

 

 

Aart Huurnink er legmedlem av Hovedstyret og leder av Metodistkirkens Misjonsselskap.

 

Magnus Løvland

 

Magnus Løvland, kommer fra Flekkefjord, men jobber og bor i Oslo. Han har sittet i styret for Metodistkirkens Barne- og Ungdomsarbeid siden 2014.

 

 

Katrine K. meltzer

 

Katrine Meltzer fra Stavanger, var i 2008 nær å bli misjonær i Liberia. Hun valgte å avslutte forberedelsene da det ble klart at kirken/Metodistkirkens Misjonsselskap i Norge ikke ville sende henne ut etter at hun sto fram som lesbisk. Hun er gitt med en kvinnelig prest/trosopplærer i Den norske kirke.

SANDVEI_bredde

 

Bjørn Helge Sandvei, er førstelektor emeritus på Menighetsfakultetet og medlem av Den norske kirke. Når han er deltar i denne sammenhengen, er det fordi Sandvei er kjent for at han er homofil, men samtidig mener at det å leve ut legningen er synd.

 

Du kan lese mer om samtalene her: http://www.metodistkirken.no/hoved/artikkel/article/1382767

http://www.metodistkirken.no/hoved/artikkel/article/1379105