NM-vinnere blåste i kirka!

Trhumc-Lillestrøm MusikkorpsChristiania Blåseensemble vant eliteserien i Janistjar-NM i Trondheim lørdag 12. mars. Lillestrøm Musikkorps (bildet) tok tredjeplassen. Begge disse orkestrene brukte Metodistkirken i Trondheim for å finpusse spilleformen før de avgjørende rundene i Olavshallen. Vi gratulerer hjertelig, og ønsker velkommen tilbake til å øve i kirka vår også neste år!

Som tidligere år, satte også årets NM i Janitsjar sitt preg på Metodistkirken. 12 korps leide kirkesalen og Wesleysalen som øvingslokale foran mesterskapsrundene i Olavshallen et kvartal unna. Til sammen 117 korps/ensembler deltok i NM som omfatter åtte divisjoner. To av våre leietakere tok altså gull og bronse i den aller gjeveste divisjonen, og Christiania Blåseensemble ble dermed norgesmestre for andre året på rad.

Christiania Blåseensemble (CBE) ble stiftet september 2008 av studenter ved Norges musikkhøgskole. Ensemblet har janitsjarbesetning og er opprettet for å gi studenter og musikere et korpstilbud på høyt nivå og verdifull erfaring mot senere arbeid i profesjonelle korps. CBE har hvert år etter stiftelsen deltatt i elitedivisjonen i NM for janitsjarkorps i Trondheim. Ensemblets medlemmer består hovedsakelig av nåværende studenter ved Norges musikkhøgskole og Barratt Dues musikkinstitutt, og gjør prosjekter i ulike sjangre.

Ringsaker Janitsjar startet prøvene i kirka allerede torsdag kveld. Fredag var den travleste dagen. Da hadde vi Lørenskog Musikkorps, Østre Gausdal Musikkforening, Stabekk Janitsjarorkester, Christiania Blåseensemble, Nordstrand Janitsjar, Rælingen Musikklag, Asker og Bærum Ungdomskorps og Hov Musikkorps innom. Lørdag var det Tolga-Os Janitsjar, Alvdal og Tynset Janitsjarkorps og Lillestrøm Musikkorps som inntok kirken.

Flere av disse korpsene har vært hos oss tidligere, opptil flere ganger. Også i år er tilbakemeldingene fra de musikalske leietakerne veldig gode. De vet å sette pris på et godt, og vakkert, øvingslokale i umiddelbar nærhet til konkurransearenaen. Og ryktet sprer seg. I år måtte vi faktisk si nei til tre-fire korps fordi det ikke var ledig på de tidspunktene som var aktuelle.

Kirka vår er kjent for sin gode akustikk, og brukes gjennom året av flere orkester. Trondheim Orkesterforening ( fusjon mellom Trondheim Byorkester og Midt-Trøndelag Symfoniorkester i 2003) har fast ukentlig øvelse i kirkesalen hver onsdag. TrondheimSolistene , som er et av verdens ledende kammerorkester, legger gjerne inn øvelser i kirka vår som siste forberedelser før de reiser på sine turneer.

Utleien til orkester/kor og korps gjennom året gir et viktig bidrag til menighetens økonomi. Bare «Janitsjar-NM-leien» betyr drøyt 10000 kroner i menighetens regnskap!

Stor takk til kasserer Asbjørn Stjern og kontormedarbeider Kristine Elvebakk Hummel som delte på vaktholdet i kirken denne NM-runden.

Foto: Asbjørn Stjern