Konfirmasjonen scorer 10,3 av 10 mulige poeng på kulhetsskalaen!

Årets tre konfirmanter, Hannah, Aasmund og Trygve, gir metodistkonfirmasjon en snittscore på 10,3 av 10 mulige (!) på kulhetsskalaen! Søndag 24. april har de ansvaret for gudstjenesten sammen med sin populære og avholdte «lærer», menighetsrådgiver Jon Løvland. Og 15. mai er selve Dagen.

Konfirmantkullet består av Hannah Burkeland, Aasmund Nørsett og Trygve Sivertsen – alle av umiskjennelig metodistslekt! Menighetsrådgiver Jon Løvland har hatt hovedansvaret for innholdet i konfirmasjonsundervisningen, og for ham har det vært en ny og stor opplevelse og erfaring.

trhumc-jon løvland3– Tiden med Hannah, Aasmund og Trygve har for meg vært noe av det mest spennende, lærerike og givende jeg har drevet med på lenge, forteller Jon.

– Jeg ser det som et stort privilegium å få bruke konsentrert tid sammen med de flotte ungdommene til å snakke om grunnleggende tema i Bibelen; om det å være kristen, hvordan det er relevant i dag og hvordan det kan prege oss som medmennesker i dagens samfunn. Jeg er heldig som får lov til å jobbe med trosformidling på denne konkrete måten, og det er en takknemlig jobb med så flotte ungdommer, sier han.

trhumc-konfirmanterDe tre konfirmantene er samstemmige i at de har hatt en kjempebra konfirmasjonstid. Interessant og variert undervisning, og med konfirmasjonsleir sist høst og en langhelg i London i april som ekstra høydepunkter. Der besøkte de en del kjente «metodist-steder», som Wesley Chapell, gikk på metodistgudstjenester og fikk være litt turister i London – inkludert fotballkamp og/eller musikalbesøk.

Både konfirmasjonsleiren og Londonturen (sammen med konfirmanter fra blant annet Bergen og Stavanger) var en fin måte å møte andre metodistungdommer og konfirmanter på. Veldig OK å oppleve at man er del av noe som er større enn akkurat kirka i Trondheim synes konfirmantene. (For en hjemmesideredaktør som selv tilbrakte konfirmasjonstiden med å resitere puggede salmevers og katekisme på det iskalde prestekontoret under kirketrappa, fortoner dagens undervisning seg nærmest som et eventyr…)

Hjemmesiden har stilt de tre konfirmantene noen spørsmål slik at vi kan bli litt mer kjent med dem før gudstjenesten på søndag (24.april) selve konfirmasjonssøndagen som er 15. mai.

1) Hva er dine hobbyer/fritidsinteresser?

Hannah: Fotball, speider og skolekorps er noe jeg trives veldig godt med

Aasmund: Jeg er glad i å spille trombone og gitar og å gå på ski

Trygve: Fotball, gaming, lesing

2) Hvilke tre-fire egenskaper vil du bruke for å karakterisere deg selv?

Hannah: Omsorgsfull, utålmodig, glad og nøyaktig

Aasmund: Lettlært, skoleflink, musikalsk og nøye

Trygve: Morsom, snill, nerdete og omtenksom

3) Hvilke tre-fire egenskaper vil dine venner trekke fram for å beskrive deg?

Hannah: Glad, omsorgsfull, morsom og snill

Aasmund: Er litt usikker, men kanskje disse tre passer også her: Lettlært, skoleflink, nøye

Trygve: Smart, snill, omtenksom og positiv

4) Hvorfor valgte du å konfirmeres i Metodistkirken?

Hannah: Fordi jeg er døpt i metodistkirken i Trondheim, og min familie er aktiv i denne menigheten.

Aasmund: Fordi vi får en mye bedre undervisning i Metodistkirken fordi vi er en så liten gruppe konfirmanter. Undervisningen blir ikke så bra når det er mange konfirmanter som i kirken nærmest der jeg bor.

Trygve: Fordi det er den kirka jeg har vært i mest gjennom oppveksten, og det føltes mer naturlig enn en kirke jeg ikke har noe forhold til.

5) Har du to-tre samfunns/politiske spørsmål du er interessert i og synes er viktig?

Hannah: Noe jeg synes er viktig er at alle skal kunne ha mulighet til å kunne drive med idrett. Jeg synes også det er viktig at alle skal bli behandlet likt, at ingen skal bli dømt ut i fra utseende, bakgrunn og slike ting.

Aasmund: Jeg synes det er viktig å hjelpe flyktningene som kommer til Europa og jeg synes det er viktig å tenke på miljøkrisen.

Trygve: Det er så mye viktig at det er vanskelig å nevne noe spesielt.

6) Hva har vært best med konfirmasjonstiden/undervisningen?

Hannah: Det jeg synes har vært best med konfirmasjonstiden er leiren, der vi møtte mange andre unge metodister fra andre deler av landet – og selvfølgelig Londonturen!

Aasmund: Jeg synes det var veldig morsomt på leiren fordi vi traff mange nye folk fra hele landet. Og Londonturen var topp.

Trygve: Konfirmasjonsleiren og selvfølgelig London-turen som var super. Men også konfirmasjonstimene har vært veldig hyggelige og lærerikle.

7) På en skala fra 1-10 – hvor kult er det å være konfirmant i Metodistkirken?

Hannah: 10! Jeg synes det er veldig gøy å være konfirmant i Metodistkirken.

Aasmund: 9

Trygve: Jeg må si ca. 12 (!)

8) Har du et favoritt bibelvers? I så fall hvilket?

Hannah: Mitt favoritt bibelvers er Jesaja 41:10 «Frykt ikke, for jeg er med deg! Se deg ikke engstelig om, for jeg er din Gud! Jeg styrker deg og hjepler deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd»

Aasmund: Nei, jeg har ikke noe direkte favorittbibelvers.

Trygve: Salme 57 vers 2: «Vær meg nådig Gud, vær meg nådig! For jeg søker tilflukt hos deg. I skyggen av dine vinger søker jeg ly til faren er over».

9) På en skala fra 1-10 – hvor optimistisk er du med tanke på framtida?

Hannah: 10! Jeg ser veldig lyst på fremtiden.

Aasmund: 9

Trygve: Der må jeg også si 12

10) Hvis du kunne velge drømmeyrket – hva blir du da?

Hannah: Jeg har ikke et spesifikt drømmeyrke, men jeg vil jobbe med noe som hjelper andre mennesker.

Aasmund: Jeg har ikke noe drømmeyrke

Trygve: Et drømmeyrke er fotballkommentator

Tre flotte ungdommer! Vis at du setter pris på konfirmantene, deres frimodighet og metodiststolthet ved å komme på gudstjenesten 24. april og på selve konfirmasjonssøndagen 15. mai!