Luftig speider-eggsperiment

Hvordan kaste et rått egg ut fra kirkeloftvinduet og ned på fortauet uten at egget knuses? Det var temaet for mandagens speidermøte. Eggsperimentet markerte samtidig gjenåpningen av speiderloftet etter mange års avstenging! 11. Trondheim MS er hjemme i hula igjen!

Å softlande et egg kastet ut fra kirkens loftsvindu er en gammel 11. Trondheim MS-naturvitenskapelig forskningstradisjon, men nå er det lenge siden sist det er forsøkt.

På mandagens speidermøte (25.april) kjempet tre lag om heder og ære. De konstruerte hver sin innretning for å få egget uskadet ned; og én lyktes mirakuløst nok!

Vinnerkonseptet sto de kvinnelige speiderne for. Vinneregget var meget solid pakket inn i plast og skumgummi, hengende under en stor papirfallskjerm. Det ble tatt av et kraftig vindkast og landet litt røft, men klarte påkjenningen. Like før landing sneiet egget også hodet til en syklist som var i ferd med hente sykkelen sin fra stativet foran kirken, men han hadde hjelm så det hadde uansett gått bra! Han så litt forvirret ut, men smilte da han skjønte hva som foregikk!

Den dristigste og klart mest kreative løsningen lot egget henge, festet med tre hyssinger, inne i en helt åpen pyramideformet papirrør-konstruksjon. Det endte riktig nok i katastrofe, men hjemmesiden deler opphavsmannens antakelse om at han ville vunnet dersom ikke den ene hyssingen hadde løsnet! Med en perfeksjonering av opphenget, er dette en trolig framtidig vinner!

Les mer om eggkastingen på 11. Trondheim MS sin informative Facebookside: 11.Trondheim MS  Der finner du også kontaktinformasjon hvis du, eller noen du kjenner vil bli speider! Speiding er gøy og 11. Trondheim driver aktivt og variert, har fine ledere og er til å stole på!

TrhUMC-synagoge2Kirkeloftet, som i mange år har vært 11. Trondheim MS’s hule, har vært avstengt i lang, lang tid av (brann)sikkerhetsmessige årsaker. Nå er endelig et nytt takvindu og redningsvei over kirketaket og ned på naboeiendommen godkjent av de aktuelle myndigheter. Det betyr at speiderne igje
n kan innta loftet sitt (som under deler av 2. verdenskrig var hemmelig synagoge).

  1. Trondheim MS er kommet hjem igjen, og velkommen skal de være!