UMChicken GConfusion casserole

32 metodister samlet seg i Metodistkirken til myldremiddagen 25. april. Dagens rett var en gryteaktig greie med navnet «UMChicken GConfusion casserole». Denne kyllingbaserte myldremiddagsretten var inspirert av kokkens forventninger, frustrasjoner, frykt, beven og håp i forkant av Generalkonferansen (GC) i United Methodist Church i mai.

Kokken forklarer at retten var et helhjertet forsøk på å forene (nord)europeiske, amerikanske, afrikanske og asiatiske impulser og tolkning av kyllingoppskrifter fra både det konservative og liberale verdenskjøkkenet.

Kokken valgte bevisst å avstå fra fundamentalistisk etterfølgelse av vedtatte oppskrifter og sannheter. Retten gir mulighet for godt slingringsmonn med tanke på såvel ingredienser som mengder. Alle mål er omtrentlige. Viktigst er at retten skal være spiselig for alle (i alle fall de fleste) og at det ubetinget skal være plass til alle rundt bordet! Det var det i Metodistkirken mandag, og de fleste forsynte seg både to og flere ganger!

Lurer du på hva vi spiste, så var framgangsmåten noe ala dette:

Buljong, grov bulgur (eller couscous), asiatiske wok-grønnsaker og kokosmelk varmes og blandes til konsistensen er lett «gryteaktig» – altså tykkere enn suppe. Husk at bulguren absorberer mye veske! Tilsett knuste tomater om ønskelig, og finkuttet hvitløk! Legg i marinert/krydret kyllingkjøtt (bryst og lårfilet skåret i litt grove terninger og gjerne krydret med litt kanel, gurkemeie, koriander etc) ca. 20 minutter før servering. Holdes såvidt på kokepunktet fram til servering.

Smaksettes ekstra individuelt (for sikkerhets skyld) med f.eks. chilibaserte eksplosiver som harissa, sambal oelek, piri-piri, tabasco og rundes av med en smaksrik ketjap (indonesisk søt soyasaus). Brød/rundstykker/loff kan være ok tilbehør.

Myldredagene fortsetter å trekke folk. Tross opptil flere meldte «lovlige forfall» blant de faste myldrerne, rundet vi altså 30 denne mandagen også. Etter middag og kaffe med flott summing ved bordene, fortsatte myldringen med sang- og musikkøvelser, speidermøte og menighetsråd.

Neste myldredag er mandag 9. mai. Da er DU også hjertelig velkommen. Det er helt ok å «bare» komme og spise middag for 20 kroner, delta i (måltids)fellesskapet og treffe/prate med folk. Middagen serveres kl. 16.30.