Oppbyggelig improvisasjon på tur!

Trondheimsmetodister er ikke bare et inkluderende folkeferd; de behersker den oppbyggelige improvisasjonens kunst også! Det beviste i alle fall medlemmer og speidere fra Trondheim menighet under menighetsturen til Fjellseter kapell i Bymarka søndag 1. mai.

I utgangspunktet hadde vi reservert og leid Fjellsetra for oss selv, til denne utflukten hvor speiderne våre, 11. Trondheim MS, blant annet inviterte og utfordret til kokkekamp over leirbålet. Før kokkekampen og andre sosiale aktiviteter, skulle samlingen innledes med «scouts own» – en kort og enkel speiderandakt i friluft klokken 11.00. Men da tidspunktet for andakten nærmet seg, begynte det plutselig å strømme på med nye folk og ansikter. Det viste seg at Adresseavisen ved en feil hadde annonsert offentlig gudstjeneste i Fjellseter kapell søndag 1. mai, og den var det åpenbart en del turgåere og markatravere som ville ha med seg.

Ingen metodistpanikk av den grunn. Alle som kom ble hilst velkommen og informert om at det skulle være en liten utendørs andakt og ikke gudstjeneste inne i kapellet. Noen valgte å gå videre, men flere ville være med på vår speider- og menighetssamling. Klappstoler ble båret ut på «kirkebakken» foran kapellet slik at alle fikk sitte. Den planlagte speiderandakten ble spontant supplert med noen ekstra sanger, og rutinerte Bjørg (Burkeland) holdt en utvidet, improviser og  inspirert andakt for alle de 45 (!) som tilsammen benket seg til «scouts own» i det strålende solskinnet. Flere av de uventede frammøtte ga uttrykk for at de satte stor pris på den litt spesielle opplevelsen, selv om de i utgangspunktet hadde forventet en «normal» sportsgudstjeneste inne i kapellet. Noen ble også igjen en stund og tok en prat over en kaffekopp.

Etter andakten fortsatte menighetsutflukten som planlagt med kokkekamp hvor flere lag kjempet om å tilberede det mest velsmakende måltidet; kokt og stekt over bålet. Imponerende kreativitet og kokkekunst resulterte i mange velsmakende og spennende retter!

Speiderne møtte for øvrig på Fjellseter allerede klokka 10.00 og startet dagen med flaggheising, dagens ord og opptak av to nye speidere, Raphael og Manuel. Supert!

Speiderne er en meget positiv ressurs for menigheten. 11. Trondheim MS har dyktige og dedikerte ledere, og speiderarbeidet drives imponerende bra med flott planlegging og variert program/aktiviteter gjennom hele arbeidsåret! Vil du bli speider, eller kjenner noen som gjerne vil/bør bli det, så sjekk 11. Trondheim MS på Facebook – der finner du kontaktinformasjon!