Vannet steg – og stemningen også!

Didn’t it rain, children?
Talk ’bout rain, oh, my Lord!
Didn’t it, didn’t it, didn’t it, oh, my Lord?
Didn’t it rain?

Jo, gjett om det gjorde! Årets menighetstur til Søvassli Ungdomssenter den søkkbløteste i manns minne. Selv om regnskyllene ikke akkurat nådde helt opp til Noah-og-arken-proporsjoner, så skapte regnet for deltakerne en ny referanse for den gamle gospellåten!

Vi bikket akkurat 40 deltakere, og det er noen år siden sist vi var så mange! En herlig gjeng, med aldersspenn fra 7 til 88 år! Gledelig mange barn, ungdommer og studenter! Vi hadde også med oss vår nye pastor Kjell Werner Rødder og hans kone Jorunn, samt menighetsrådgiver Jon Løvland med fru Hilde og datter Lina.  Jorunn ga oss på lørdag en utrolig interessant, engasjert og engasjerende orientering om arbeidet for  innvandrerkvinner som Haugesund menighet driver! Snakk om å gjøre «kirke» til et verb!  Lina Løvland lærte oss gjennom helgen en rekke nye sanger.

Men tilbake til været. Det regnet faktisk så mye, at det som egentlig var ganske deprimerende ble direkte stas og en opplevelse vi vil huske og snakke om! Dessuten hadde vi det kjempeflott! Som gode metodister valgte vi å se det som «nådens regn», og tilbrakte mange timer utendørs.

En tømmerlavvo fungerte som arken; der kunne vi sitte delvis tørt og innta lunjsmatpakke, kako, kaffe og te – og de som ville kunne grille matpakka på bål – og det ville mange. Godt smakte det også, selv med brunost! Noen gikk en litt lengere tur enn andre, og noen lekte og noen sparket fotball. Mens det regnet og regnet og regnet.  Men det regnet også flott og godt fellesskap, inspirasjon og mange gode samtaler i tillegg til lek og aktiviteter. Og ingen fulgte innlandsemissærens oppfordring til kystbedehusfolket om å kaste anker i nådens bunnløse hav… 

Søndag morgen kom heldigvis det tørre land nok en gang til syne, og vi kunne ferie gudstjeneste med solen flommende inn gjennom vinduene! Pastor Kjell Werner Rødder prekte, og vi hadde flott sang av både en barnegruppe og en ungdomsgruppe. Deler av gudstjenesten hadde form av en bønnevandring, med nattverd og andre «poster» som lystenning, bønnelapper og mulighet til dåpsbekreftelse ved å dyppe et par fingre i vann tegne seg selv med korstegn på pannen.

Som vanlig god mat, hyggelig stell og fine lokaliteter på Søvassli. Vi kommer nok tilbake!