Metodister på tur gledelig overrasket av hyggelig og sprekt gjenferd!

trhumc-søndagstur10Søndag 4. september var vi 23 barn unge og voksne + hunden Balder som samlet oss til søndagstur ved Kobberdammen. Og hvem møtte opp? Jo menighetens gode, gamle venn professor Peder Borgen (88,5 år), eller «gjenferdet» som han selv smilende titulerte seg!

Peder, som var særdeles aktivt medlem av Trondheim menighet i sin tid som professor ved NTNU, har tatt turen fra Lillestrøm til Trondheim noen dager, av diverse årsaker og sammenhenger; blant annet knyttet til innvielsen av nytt administrasjonsbygg for Vitenskapsselskapet og samtaler om neste års store, nasjonale 100-årsjubileum for det historiske samepolitiske møtet i 1917 som danner grunnlaget for Samenes Nasjonaldag  (et møte som ble holdt i Metodistkirken i Trondheim i ferbuar 1917).

trhumc-søndagstur11Og ettersom det ikke var vanlig gudstjeneste i kirka denne søndagen, ble spreke Peder med oss på tur! Det ble et hjertelig gjensyn, ikke minst med hans jevngamle Trondheimsvenner, Agnes og Bjørge Nilsen.  3 x 88,5 = 265,5 år!! Mye metodisthistorie og -erfaring samlet rundt kaffe og Twist på den bordenden ved Kobberdammen! (Se foto over) Ja, Bjørge hadde båret med seg tørr ved i sekken, og kunne ønske oss andre velkommen til et bål som allerede brant lystig i vannkanten! Spreke, uendelig trofaste metodister, rollemodeller og forbilder!

Ikke før er vi hjemme fra menighetsweekend sist helg, så dro vi altså på tur igjen. Bare en «søndagstur» denne gangen, slik Trondheimsmetodistene regelmessig gjør. Turen gikk til idylliske Kobberdammen, et av de mange vannene i den vakre Bymarka. Været ble faktisk bra; vi spiste, grillet, pratet og koste oss ved vannet i solskinn – før det ble litt gråere og våtere, men da skulle vi hjem uansett! 23 var med på turen, i alderen 0,6 til 88,5 år!

Neste søndag er det vanlig gudstjeneste i kirka  kl. 11.00 v/ Bjørn Gunnar Andersen. Tema for den gudstjenesten er: «Jesus møter Emmaus-vandrerne». Sannelig, var de ikke på tur de også…!