Hjelpeløs uten gode hjelpere

Engasjerende og actionfylt gudstjeneste i dag, søndag 25. september! Tema var «Jesus møter den lamme mannen». Selv om både Jesus og den lamme mannen i høyeste grad var med, var det hjelperne Jon (Løvland) særlig fokuserte på og trakk fram i sin preken.

trhyumc-lammemann1Altså de som laget hull i taket på huset der Jesus var for å heise ned sin lamme venn. For uten disse hjelperne, hadde møtet mellom den lamme og jesus aldri funnet sted. Også i vår hverdag som kristne, og i vår virksomhet som menighet og kirke er vi avhengig av å fungere som «hjelpere» for å skape situasjoner og rom for møter med Jesus.

 

Men menighetsrådgiver Jon sto ikke bare ved lesepulten og preket. Her var det action! Ut fra det ene galleriet var det spent en hvit presenning som et slags tak eller overbygg; som alle lurte på hva var da de kom inn i kirken. Lekkasje? Oppussingsprosjekt? Nei da. Plutselig ble det liv og røre på galleriet. Noen rev en stor flenge i presenningen, så det ble et skikkelig hull;  og fire ivrige hjelpere firte en for anledningen lam Trygve (Sivertsen) ned gjennom hullet og ned på kirkegulvet. Der ble han lagt på båre og fikk sine synder tilgitt, og deretter kom han seg, som den lamme mannen i evangeliet mirakuløst raskt på fotene igjen – og kunne fortsette sin tjeneste som dagens lydteknikker. (Tryge, altså)

Kirkebandet og lovsangsgruppa var i storform og leverte en rekke engasjerende sanger i løpet av gudstjenesten som for øvrig ble meget godt ledet av Sunniva Lystrup (fra Oslo Central, men nå student i Trondheim).

Når husband med piano (Jon Løvland), bass (Per Anders Mortensen), gitar (Arvid Strømme) og slagverk (Isaac Khan) dessuten fikk brusende selskap av kirkeorgelet (Takako Ueno) i sluttsalmen «Åpne hjerter» – ja, da var i grunnen alt veldig greit for de 31 som hadde møtt fram.

Og kirka har plass til mange fler! Så neste gang…