Og så hjertepromenerte vi!

hjwerteprom16

Hjertepromenade?! Navnet/begrepet kan være utgangspunkt for opptil flere prekener.  En kirke og menighet som skryter av å ha åpne hjerter, har  uansett godt av å mosjonere den muskulaturen på ulike måter! Trondheims-metodistene benyttet i alle fall den siste oktobersøndagen til å gå den såkalte «hjertepromenaden» som omkranser den delen av Trondheim som gjerne kalles «byen innenfor elveslyngen». (Hovedbildet viser Nidelva og Elgeseter Bro, med Nidarosdomen og den nye katolske domkirken på hver side)

Etter en fredag og lørdag med veritable regnstormer, og varsel om mer voldsomt regnvær fra søndagskvelden og mandag av, gjennomførte vi søndagens tur i nærmest vindstille og uten en eneste regndråpe! Praktfullt! En spasertur på 5-6 kilometer langs havnebasseng, kanal og elv som understreker hvilken flott by vi bor i! Vi var 15 som gikk som en søndagstur som absolutt bokføres som en meget vellykket og hyggelig «alternativ» kirkeaktivitet. Vi er mange som har lært å sette pris på denne måten å oppleve og praktisere menighetsfellesskap på. Turansvarlige var Sylvi L. og Arvid Strømme.Bra jobba!

Vi møttes ved kirken og gikk ned Søndregate, over jernbane-gangbrua til og så fulgte vi den flotte gang- og sykkelveien langs havnebassenget og ut til Ila. Derfra krysset vi Nidelva over til Nidarø og gikk elvepromenaden hele veien nedover, under Elgeseter bru, gjennom Bakklandet og over Gamle Bybro før turen ble avsluttet med kaffe, te og nybakt kringle og sjokoladekake (ekstra takk til Sylvii!) der vi startet – i kirka! Undervies var det rom for spontane aktiviteter som alt fra bruk av utplasserte lekeapparater, mating av ender og høstløvkastekrig. Og fellesskap og samtale underveis!

Neste søndagstur blir ikke før 8. januar, og da skal vi gå «ribbe-marsj» på Tiller for å kvitte oss med eventuelle ekstra gram etter julematen. Søndag 4. desember, som også egentlig er turdag, samles vi i kirken til juleverksted. Ta med familie, venner og kjente!

Men før vi kommer så langt, kan og skal vi møtes i kirken til mange gudstjenester – den første på allehelgensdag 6. november!