Julegrøt med Doc-«mandel»

Speiderne i 11. Trondheim gjorde et kreativt forsøk på å endre urnorske «mandel-i-julegrøten-tradisjoner», men innføringen av Doc eukalyptus halspastill som mandelerstatning (bildet) fører neppe til massiv omlegging i de tusen hjem. Men det «reddet» speidernes julegrøtkveld mandag 12. desember som ble meget vellykket!

Speidernes julegrøtarrangør Aase Karen (Mortensen) stakk selv av med «mandel»-premien. Vel fortjent. Og ingen antydet «korrupsjon» eller urent spill – særlig ettersom mandel rent smaksmessig definitivt ville vært å foretrekke framfor Doc Eukalyptus…! (Hjemmesiden testet Doc-versjonen i forbindelse med en fotorekonstruksjon). Men som «krisehåndtering» og kreativ hva-gjør-vi-når-vi-har-glemt-mandel-og-det-ikke-finnes-mandler-i-kirka-løsning funket det utmerket på godt  11.Trondheim MS vis. Og ellers smakte grøten kjempegodt og det var mer enn nok til alle!

Doc-pastillen var heller ikke den eneste kreative løsningen som ble lagt for dagen under den tradisjonsrike speiderjulegrøten. Da vi under kveldens bingo slapp opp for markeringsbrikker til bingobrettene, gjorde rosiner susen. Og ettersom vi spilte til alle de 23 grøtspiserne hadde fått bingo, så var det greit med brikker som kunne funke som sikringskost. Skjønt vi trengte ikke vente lenge. Det varte ikke lenge før store og kjempegode kanelboller, kaffe, saft og klementiner sto på bordet.

«Gavefiske» hvor de frammøtte fisket etter medbragte gaver til ca. 20 kroner (og alle fikk «fisk»!), var siste aktivitet før den avsluttende speiderbønnen i hånd-i-hånd-ring.

Kjempetriveli’ kveld og bra tiltak! Vi er alltid beredt til en gjentakelse!