Frykt ikke – du er innskrevet!

julaften3Salige er de godt over 90(!) som møtte fram til julaftengudstjenesten i Metodistkirken – for de ble innskrevet i manntall (bildet) Men frykt ikke! Om du ikke var tilstede, så kan vi forkynne deg en stor glede: uansett hvem og hvor du er, er også du innskrevet i Guds manntall – nærmest enten du vil eller ikke. Det er julens mysterium – i alle fall et av dem.

Julaftengudstjenesten ble en flott og engasjerende inngang til julehøytiden. En av bønnene ble bedt av representanter for fem ulike språk. Prekenen var et julespill med innskriving i manntall, stengte herberger for Josef og en faktisk høygravid Maria (termin om tre uker…)  – og en spontant mobilisert «himmelsk hærskare» av barn med glitterglorier delte ut julestjerner til alle. Vakkert! Avslutningssamlmen «Deilig er jorden» ble sunget som en protest- og lovsang. Tankevekkende og flott.

Og før enhver gjorde som gjeterne og vendte tilbake der vi kom fra og/eller ventende juleselskap, rakk det å julehilses og – klemmes heftig langs benkeradene etter et meget velspilt postludium av Takako (piano) og Seiki Ueno (fiolin).

Konklusjon: En meget gjennomtenkt, «lekende» og verdig julaftengudstjeneste som gjorde oss alle til Mariaer i den forstand at små og store fikk med seg  mange tanker å grunne videre på i våre hjerter. Kjempetakk til Sylvi Larsen Strømme og Synnøve Sivertsen som hadde ansvaret!

Og neste gang vi møtes, er det til «ribbemarsj» på Tiller søndag 8. januar! Oppmøte på parkeringsplassen ved KVT (Kristelig Videregående skole) kl. 11.00. Der venter en kilometers  lett og fin marsj med innlagte spørsmåls-poster, før vi avslutyter med kakao, kaffe og boller hos familien Sivertsen i Movollen 18. Dette er en «marsj» for hele familien!!