Alle troshistorier har en start

trhumc-ilen2Omkring 50 kom til kirken søndag 22. januar, blant dem gledelig mange lutherske venner fra Ilen menighet som fant veien til årets fellesgudstjeneste. Hyggelige gjensyn og godt ekumenisk fellesskap  – og neste år kommer vi til Ilen!

Kirkebandet spilte og lovsangsgruppa sang – og det gjorde de med en glede og utstråling som flere av gjestene fra Ilen åpent erklærte at de gledet seg over – og misunte oss. Stehpanie Buadu ledet gudstjenesten på sin vanlige verdige og trygge måte. Menighetsrådgiver Jon Løvland holdt preken over temaet «Jesus kaller disipler». Han understreket at vi alle i vår troshistorie har noen å takke for at flammen ble tent i oss. Slik har det vært gjennom hele kristenhetens og kirkens historie. Alle troshistorier har en start. Også i dag er evangeliet avhengig av kontinuerlig spredning, slik at det som disiplpelflokken startet for snart 2000 år siden kan fortsette å bringe håp og lys til verden.

Derfor er det også all grunn til å komme i kirken igjen allerede førstkommende søndag 29. januar! Da f¨år du høre pastor Kjell Werner Rødder preke over temaet: «Hvem tror du at du er?» Ja, hva tror du…?

Vi nevner også at rekkverket foran kirken nå er rettet opp og nymalt (svart).  Det ser bra ut! Det ble gjort nå for at det skal se best mulig ut til det store samejubileet Tråante 2017 og markeringen av den samiske nasjonaldagen foran minnesmerket på kirkeveggen vår. For å hindre skjemmende sykkelparkering som har vært en stadig plage, er det også hengt opp varsel om at rekkverket ikke er et sykkelstativ. Og det har hjulpet! Gjennom hele den første uka med restaurert rekkverk har det ikke vært en eneste sykkel der! Det er første gang på veldig mange år. Måtte det vare!