Karneval og livsglede til Guds ære

Sommerfugl, sebra, harepus, kaptein Sabeltann, spiderman, kylling, giraff, brannmann, tiger og Picachu er eksempel på noen som fant veien til kirken og karnevalsgudstjensten  søndag 12. februar. Det ble en aktiv, glad og tankevekkende time som understreket fellesskap selv om vi er ulike – med og uten masker og drakter.

De fleste som hadde kledd seg ut var naturlig nok barn. Men ikke bare; full honnør til  Bjørn Gunnar  og hans kyllingkalott(!) og Ernestinas heldekkende tigerdrakt! Gudstjenstleder Synnøve  og menighetsrådgiver Jon måtte også til pers, da barnestundens «koffert» denne gangen inneholdt kostymer til de to!

Alle barn i alderen 0-13 år som er døpt i kriken, var invitert. Mange var tilstede, og de fikk hver sin bok tilpasset alderen. Og ikke minst fikk den tyske studenten  Juliane Rieber en glassengel som hilsen og takk fra menigheten for sin meget trofaste deltakelse i menighetens ulike aktiviteter det halvåret hun har studert her.

Prekenen hadde form av en bønnevandring, hvor en rekke poster var plassert rundt om i kirken. Vi kunne blant annet lime «fellesskapslenker» og la en makuleringsmasin rive i stykker lapper hvor vi skrev opp dumme ting vi har gjort og angrer på.

Vårsemesterets tema i Trondheim Metodistkirke er «identitet» – og karnevalsgudstjenesten gikk rett inn i tematikken med spørsmålene «Hvem er jeg? Hvem er du? Hvem er vi sammen?» Under fjorårets kanrnevalsgudstjenste satt vi med masker på. I år var maskene falt, og hvem vi er bak maskene. En meget godt planlagt og gjennomført gudstjeneste som innenfor en fargerik , glad og aktiv ramme ga viktige spørsmål å reflektere over!

Eldste gudstjenestedeltaker, Bjørge Nilsen (85) fant grunn til å ta ordet under «kirkebakkekaffen» og takke hjertelig for opplevelsen og utbyttet karnevalsgudstjenesten hadde gitt ham. Det er sprekt! For ever young!