Hånd i hånd med alle

Barnesangen ”Vi tar hverandres hender” var siste fellessang på samlingsgudstjenesten søndag 20. august. Det enkleste er ofte det beste, for å sitere en av landets ledende dagligvarekjeder. Hånd i hånd er i alle fall Trondheimsmetodistene klare til å ta fatt på et nytt arbeidsår i håp om å utgjøre en forskjell, basert på et åpent og inkluderende fellesskap.

”Vi tar hverandres hender og setter oss i ring.

Vi er en masse søsken oss skiller ingenting.

 For Gud er glad i alle, og jorden er vårt sted.

Og alle verdens mennesker de er vi venner med.

 Takk gode Gud for jorden, og menneskene der.

Gjør en familie av oss den stund vi lever her.”

Et flott innslag i gudstjenesten var introduksjonen av årets konfirmant; Kwabena Osei. Uten altfor ledende spørsmål fra menighetsrådgiver (og konfirmantlærer) Jon Løvland, fortalte Kwabena at han gledet seg til konfirmasjonsundervisningen, og at han trodde den ville bli interessant og utviklende. En kjekk ung mann, som også følger opp de siste konfirmantkullenes sterke fotballinteresse. Kwabena fikk en bibel som gave fra menigheten, og vi ønsker ham en spennende og engasjerende tid.

Sylvi Larsen Strømme ledet den godt planlagte og gjennomførte samlingsgudstjenesten som samlet 43 personer i aldersgruppen 0,5 – 88 år. Det var både trøkk og velklang i kirkebandet (piano, bass, gitar og trommer) og lovsangsgruppa som ga samlingen ekstra energi.

Menighetsrådgiver Jon Løvland prekte. Hans tema var ” Ut for å komme hjem”, som også er det overordnede tema for høstens arbeid. Prekenteksten var lignelsen om kvinnen som mistet, og fant igjen, sølvmynten og inviterte til fest. ”Jesus kom for å lete etter alle som har gått seg bort og alt som er mistet. Vi er ikke elsket for det vi gjør, men hva vi er”, sa Jon. Med utgangspunkt i konklusjonene i vårt menighetsutviklingsarbeid, hadde han laget et ”drømmeopplsag” i avisen:trhumc-samling9

Henriette Larsen Strømme avsluttet en inspirerende gudstjeneste med en sterk tolkning av ”Som når et barn kommer hjem”.

Etter gudstjenesten summet det skikkelig under ”kirkebakke-kaffen”. Vi er i gang!