TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører

" Vi ønsker å være en åpen, inkluderende og fordomsfri menighet for alle mennesker. Alle betyr ALLE for oss! Kirka vår er åpen for Gud, for livet, for verden – og for deg! "

Metodister i PRIDE

NB: Nytt oppmøtested: Krigsseilerplassen v/ Royal Garden (IKKE Dokkhuset) kl. 12.00!! Avmarsj kl. 13.00

Lørdag 16. september kl. 13.00 – 14.00 kan du delta i årets Pride-parade i Trondheim bak en plakat med teksten ”METODISTER I PRIDE”. Menigheten vår oppfordrer alle medlemmer og venner av Trondheim menighet, som føler at det er riktig og viktig for dem, til å delta i paraden under denne parolen.

TRHUMC-PRIDE1.pages

Det er oppmøte/oppmarsj på Krigsseilerplassen v/ Royal Garden kl. 12.00. Paraden starter 13.00. Vær ute i god tid!

Vi skal gå under «kirkeseksjonen» i paraden som har hovedbanneret: KIRKEN PÅ PRIDE. Der vil «Metodister i Pride» forenes med hyggelige, flotte folk fra blant annet Kirkens Bymisjon, studentmenigheten og medlemmer fra flere kirker/menigheter i byen.

Etter paraden, kl. 16.30 holdes en ”Regnbue-messe” i Vår Frue kirke som inngår i Trondheim Prides offisielle program. 

Metodister fra andre steder i landet som måtte kjenne lyst til å delta i Trondheim Pride lørdag 16. september, er selvfølgelig hjertelig velkommen til det – og til å feire høstoffergudstjeneste sammen med oss dagen etter; søndag 17. september! En fin kombinasjon og god grunn til et Trondheimsbesøk!

Å delta i Pride-paraden er en måte å vise solidaritet og respekt på, overfor en gruppe mennesker (LGBTQ)  som i store deler av verden stadig er utsatt for trakassering, diskriminering, fordømmelse, hat og vold.

De som velger å gå i Pride-paraden i Trondheim representerer bare seg selv, men skal vite at Metodistkirkens (UMC) offisielle syn er å være åpen og inkluderende overfor mennesker med annen seksuell legning.

Danske metodister gikk Pride

dansk metodist-prideSenest for noen uker siden deltok omkring 15 danske metodister (bildet) fra flere menigheter i Pride-paraden i København under den felleskirkelige parolen «Her kommer de Hellige». Metodistene gikk for å «opmuntre, støtte og kæmpe for lige rettigheder for mennesker, der identificerer sig som LGBT+».  Deltakelsen fikk et stort og positivt oppslag på den danske metodistkirkens offisielle hjemmeside. Her forteller blant annet hovedpastor i Jerusalemskirken i København, Ole Birch, at hans deltakelse i Pride-paraden er helt bevisst:  ”Det er ambivalente signaler fra Metodistkirken på verdensplan. Jeg ønsker å vise min solidaritet, slik at mennesker det at de er velkomne i  i Jerusalemskirken», sier pastor Birch.

Metodisten Isabella Hønnicke sier blant annet: «Metodisterne skal selvfølgelig være med i Priden, for der er jo også metodister, der identificerer sig som en del af LGTB-samfundet. At være metodist er en del af min identitet ligesom det er at være homoseksuel.» Og Maria Thaarup Antorini understreker at å «deltage i Priden er for mig at vise mine LGBT søstre og brødre, at de ligeså meget værd og har samme rettigheder som jeg selv har, selvom jeg er heteroseksuel. En periode troede jeg faktisk, at det kun var homoseksuelle, der deltog eller ”måtte” deltage i paraden, men jeg ser nu, at det er ligeså vigtigt at vi alle sammen bakker omkring LGBTs ret til at være dem, de er.»

Du finner hele metodistkirken.dk’s fyldige og interessante referat med intervju og kommentarer fra flere av metodistdene som deltok i paraden ved å klikke på denne linken: danske metodister i Pride

 

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 08/09/2017 av .

KONTAKTINFO

METODISTKIRKEN ligger på Lilletorget/ Cicignonsplass

mail: trondheim@
metodistkirken.no

Kontortelefon:
485 17 951

Bankkonto: 8220.02.83593

VIPPS:  107849

Postadresse:
Krambugata 6
7011 TRONDHEIM

Follow TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører on WordPress.com

ARKIV

%d bloggere like this: