Pastor Kjell Werner: ”DU GÅR IKKE ALENE» (heller ikke i Pride)

”Du går ikke alene. Du går i solidaritet. Gå derfor med frimodighet, i glede og med fred”. Det er pastor Kjell Werner Rødders hilsen til medlemmer og venner av Metodistkirken i Trondheim som velger å delta i lørdagens Pride-parade .

trhumc-kjell pride2xI sin hilsen minner pastor Rødder også om det menigheten har formulert som sitt oppdrag: “Formidle at Guds nåde og kjærlighet er for alle”. Han er ikke selv i Trondheim lørdag, men hadde han vært det, ville han deltatt. (Klargjøring for ikke-metodister: Pastor Rødder har bare 30% stilling i Trondheim og er nå hjemme i Haugesund) I sitt fravær har han sendt en hilsen til de som vurderer, eller allerede har bestemt seg for å delta i Pride. Du kan lese hans hilsen etter disse praktiske opplysningene:

trhumc-rainbow ichthys4t-xt2Vi går som nr. 8

”Metodister i Pride” skal gå som nr. 8 av over 70 deltagende organisasjoner/grupper i lørdagens parade. Vi skal gå bak Åpen Kirkegruppe og foran Politiet i Trøndelag og Luftkrigsskolen. Oppmøte/oppmarsj skjer på ”Krigsseilerplassen” v/Royal Garden fra kl. 11.45. ”Metodister i Pride” skal møte i rød sone – se etter en rød heliumballong! Med kanskje opp mot 4000 deltakere, kan det bli trangt og litt kaotisk i oppmarsjområdet. Merk deg derfor følgende:

Plassen blir delt inn i 6 områder/grupper med en tilhørende fargekode (rød, oransje, gul, grønn, blå og lilla). Disse vil være merket med heliumballonger knyttet til seg i de tilhørende fargene, slik at folk lettere kan finne frem til deres gruppe/område og deres ansvarlige person.

Fra Krigsseilerplassen skal paraden gå Kjøpmannsgata, Olav Tryggvasons gate, Nordre gate og Kongens gate fram til Trondheim Torg.

Blant organisasjoner som har meldt deltakere til Pride-paraden er Amnesty International, Kirkens Bymisjon, Sør-Trøndelag Speiderkrets, Redd Barna Trondheim, Norsk Sykepleierforbund, Humanetisk Forbund, samt flere politiske partier, idrettslag etc.

PASTOR KJELL WERNER RØDDERS HILSEN:

TRHUMC-KJELLW-PRIDE2”Lørdag kan du gå i Prideparaden i Trondheim. Til deg som vurderer og gjerne vil gå ønsker jeg å si:

Du går ikke alene ”                                                                                                    

Kirkens syn på homofili har det siste tiårene slått opp sår og skapt fronter innad i kirken og mellom kirken og det sekulære samfunnet. Vi har til fulle fått demonstrert hvor vanskelig det er å dra opp prinsipielle standpunkter på så følsomme og private områder som det seksualiteten representerer. Men i økende grad er det nå aksept og forståelse for hvor det er viktig for alle mennesker å bli sett og bekreftet . Det er mange som går i Pride for nettopp å gjøre dette synlig.

Du går i solidaritet ”                                                                                                    

Du går ikke først og fremst for egen del men for å støtte andre. Rett nok er det slik at du bare representerer deg selv under paraden,  men samtidig går du for noe langt større.                                                                                                                                                          Og du skal vite at menigheten vår her i Trondheim har definert sitt oppdrag slik: “Formidle at Guds nåde og kjærlighet er for alle”. Og at vi er en menighet som verdsetter samfunnsengasjement og tydelighet. Vi tilhører også en verdensvid kirke som med frimodighet proklamerer:

“We affirm all persons as equally valuable in the sight of God. We therefore work toward societies in which each person’s value is recognized, maintained, and strengthened.”    United Methodist Social Principles, ¶162

Gå derfor med frimodighet, i glede og med fred.

Kjell Werner