TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører

" Vi ønsker å være en åpen, inkluderende og fordomsfri menighet for alle mennesker. Alle betyr ALLE for oss! Kirka vår er åpen for Gud, for livet, for verden – og for deg! "

8 metodister x 1000 = Priderekord

Trondheim Pride-paraden i dag (lørdag 16.9) samlet rekordopplsutning, med omkring 8000 deltakere . Blant dem var åtte metodister som for første gang gikk «organisert» under metodistparole. Vi hadde uttalt «moralsk støtte» fra flere, så neste år skal metodistseksjonen garantert bli enda større!

trhumc-PRIDEPARADE1Trondheim Pride feiret i år 20-års jubileum, mens metodistene var debutanter. ( Da var det på en måte trygt å gå rett foran seksjonen med representanter for Politiet og Luftskrigsskolen.) Nå har det i rettferdighetens navn gått metodister i Pride før, men dette var altså første gang menigheten formelt stilte seg bak og oppfordret de som følte det riktig og viktig – til å gå i paraden.

 

Den lille metodistflokken satte slett ikke sitt lys under en skjeppe/bøtte, men var godt synlig med plakater, sløyfer og merkelapper. Litt ekstra stas å være med på å sette en skikkelig rekord. Årets oppslutning om Paraden er mer enn en dobling av fjorårets – som også var en rekordnotering.

 

De åtte som gikk under «Metodister i Pride», var to ungdommer (to av menighetens nyeste, yngste og mest aktive medlemmer) tre voksne og tre pensjonister. Et godt tverrsnitt av menigheten, med andre ord. Metodistene som gikk i paraden, hadde en klar støtteerklæring og oppmuntring fra menighetens pastor Kjell Werner Rødder i ryggen. (Vår pastor i deltidsstilling var hjemme i Haugesund denne helga, men gikk sammen med oss i tankene.) Noen metodister / venner av menigheten stakk også innom på oppstillingsplassen før avmarsj for å hilse på, men gikk i paraden som medlemmer av andre lag/organisasjoner.

Paraden ble en skikkelig, fargerik, folkefest preget av livsglede og humør gjennom Trondheim gater. Marsjruta gikk fra Krigsseilerplassen i Kjøpmannsgata, via Olav Trygvasons gate , Nordre gate og Kongensgate til Torget hvor det var stort Prideshow fra den faste torgscenen. Været var også på Pride’s side; paraden og showet var gjennomført før regnbygene kom ( se et par av Adresseavisen bilder under – foto: Marianne Tønset)

 

Trondheim Metodistkirke har nylig definert sitt oppdrag som kirke i Norges tredje største by: Menigheten skal: Formidle at Guds nåde og kjærlighet er for alle”.

I tillegg har vi i mange år presentert oss slik på hjemmesiden vår:

» Vi ønsker å være en åpen, inkluderende og fordomsfri menighet for alle mennesker. Alle betyr ALLE for oss! Kirka vår er åpen for Gud, for livet, for verden – og for deg! «

For metodistene som gikk årets Trondheim Pride, var deltakelsen en naturlig konsekvens av, og uttrykk for, menighetens identitet og profil.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 16/09/2017 av .

KONTAKTINFO

METODISTKIRKEN ligger på Lilletorget/ Cicignonsplass

mail: trondheim@
metodistkirken.no

Kontortelefon:
485 17 951

Bankkonto: 8220.02.83593

VIPPS:  107849

Postadresse:
Krambugata 6
7011 TRONDHEIM

Follow TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører on WordPress.com

ARKIV

%d bloggere like this: