Sanggruppa fikk dansehjelp i Ilen

ilen-20En helt spontan og ikkeplanlagt ”lovprisningsdans” av lille Emma (bildet) ble et kjemepflott og sterkt innslag på søndagens felles familiegudstjeneste mellom Ilen menighet og Trondheim Metodistkirke. Tradisjonen tro møttes vi på avslutningsdagen for Bønneuka for kristen enhet, og i år var metodistene gjester i Ilen kirke.

 

Emma Flaathe ( som etter gudstjenesten fortalte hjemmesidens referent at  ”jeg er 2 år, snart 3” ) gikk frimodig fram og stilte seg sammen med sangruppa vår. Spontant utførte hun den reneste liturgiske dansen – med nydelige, rolige bevegelser, helt synkront med sangen/musikken. Vakkert, ja direkte oppbyggelig var det lille opptrinnet som ble en preken i seg selv!  Emmas lovprisningsdans gikk rett i hjertet, og framkalte brede smil i kirkebenkeradene (og gledestårer på de mer lettrørte av oss…)

 

Vi var 18 metodister til stede på familiegudstjenesten hvor pensjonert prest Øyvind Hartberg døpte tre barn og holdt dagens preken. Men vi metodister satte også vårt preg på gudstjenesten. Sylvi Larsen Strømme hadde tatt med seg kofferten som er fast innslag for barna på alle Metodistkirkens gudstjenester. Med hjelp fra flere barn åpnet hun kofferten så alle i kirken fikk se: Det var foto av en gammeldags telefonkiosk, en gammel hjemmetelefon med dreieskive – og en høyst ”levende”, ringende mobiltelefon. Teleteknologien har gjort store framskritt og gjort det lettere å komme i kontakt med hverandre. Men i forhold til Gud er det enda lettere. For å snakke med ham trengs verken telefon eller abonnement.

En sangruppe med fem ungdommer ( Henriette, Sunniva, Stephanie, Ellisv og Hanna) fra Metodistkirken ledet hele menigheten i ”Guds kjærlighet den er rundt om meg” – og sang ytterligere tre sanger i løpet av gudstjenesten med Henriette som pianoakkompagnatør. Hver gang til takknemlig applaus.

 

Etter gudstjenesten var det kirkekaffe bak i kirken – med hyggelig ”årlig” gjensyn mellom metodister og Ilen-lutheranere.

Neste år er det Ilens tur til å besøke oss på Lilletorget! Velkommen skal de være!