Kurs med kakekriger Hilde Marie

Lørdag 17. mars arrangerer Trondheim Metodistkirke kakebakekurs. Kursleder er Hilde Marie Øgreid Movafagh, finalist i den tv-sendte «Kakekrigen» i fjor! Søndag 18. mars, holder samme Hilde Marie preken på våroffergudstjenesten vår, for hun er jo metodistprest. Og etter gudstjenesten ligger det an til tidenes kirkekaffe, med kaker fra kurset!

Kakebakekurset skjer omtrent på dagen et år etter at Hilde Marie tapte finalen i «Kakekrigen» med knappest mulig marg(ar)in. Nå tar bakeren, presten og teologen fri fra innspurten i skrivingen av sin doktorgrad for å lære oss å bake kaker!

Kurset arrangeres lørdag 17. mars kl. 13.00 til ca 17.00 (litt lengere dersom det fortsatt er kaker i ovnen…). Kurssted er skolekjøkkenet på Kristelig Videregående skole (KVT) på Tiller. Der blir det 2 stasjoner med åtte deltakere på hver – totalt altså 16 plasser.

Vi krever ingen deltakeravgift, men ingredienser og utstyr koster jo, så det blir anledning til å legge igjen, eller Vipse, noen kroner. Det kan fort bli kamp om de 16 plassene så sikre deg plass snarest! Påmelding må skje via mail til oleander@getmail.no

Akkurat hva kursdeltakerne får være med å bake, er ennå ikke klart. Makroner er imidlertid et sikkerstikk, de trenger bare ti minutter i ovnen. I tillegg mener en entusiastisk Hilde Marie at det bør være helt overkommelig å rekke to kaker til på  hver stasjon.  Mulighetene er mange. Det er mange gode moussekaker det går an å prøve med nøttebunn sjokolademousse/solbærmousse eller bringebærmousse/sitronmousse eller hva som helst annet egentlig. Da får vi jobbet med pynting også, sier Hilde Marie.

Et par paier bør det også være rom for, mener hun. – Lemon meringue er jo en klassiker. Den gjorde om til grapefruktpai på tv, og det er jo litt spennende. Det går også an å lage amerikanske donuts med masse spennende toppinger (da bruker vi samme topping som fyll til makronene). De er jo ikke avhengig av kapasitet i ovnen. Det går også an å lage en croquembouche (vannbakkelstårn) , da får vi også øvd på teknikk med å få tårnet til å stå, og ikke minst på dekor, sier Hilde Marie i dette intervjuet med hjemmesiden vår

– Hvorfor meldte du deg på til Kakekrigen?

– Det skjedde helt plutselig en dag jeg hadde en dårlig dag på jobben. Jeg fikk ikke til å skrive det jeg skulle, og kom liksom ikke videre. Plutselig dukket en invitasjon opp på Facebook der det sto: Er du flink til å bake? Har du sett på kakekrigen og tenkt at dette kan da du klare bedre? Hodet mitt sa «ja» til begge deler, og plutselig hadde jeg meldt meg på.

– Fikk du mange reaksjoner på at du var/prest?

– Man får alltid noen reaksjoner på det å være prest. Det ble stadig fleipet med under opptakene, mye mer enn det som kom fram i programmet når det var ferdig klippet. Men jeg la jo opp til det selv også da, med å lage kake til kirkekaffe i det første programmet, sier Hilde Marie.

Kakekrigen uke 1, sesong 6

Bakeinteressen fikk Hilde Marie tidlig. Hun har bakt siden hun var liten. Særlig stas var det å få mormor på besøk. Mormor okkuperte kjøkkenet, og ga seg ikke før fryseboksen protesterte smiler Hilde Marie. Før jul gikk det i kakemenn og pepperkaker sammen med pappa, men jeg fikk også lov til å bake helt alene ganske tidlig. Det tror jeg var viktig, jeg fikk prøve selv og oppleve at jeg fikk det til.

– Hva er ditt yndlingsbakverk?

– Ingenting kan slå mormors hjemmebakte lefser. Både lukt, smak og minner slår inn når jeg lager dem. Men bortsett fra det,  går det litt i perioder. Akkurat nå har jeg dilla på moussekaker i ymse varianter – med speilglasur på. Speilglasur er utrolig morsomt å holde på med.

Batman-kake neste!

– Hva er det vanskeligste bakeprosjektet ditt?

– Faktisk så er det sønnen min (Brage) som byr på de største utfordringene. Nå er det snart barnebursdag i huset, og den håpefulle har bestilt Batman-kake. Den skal ha godteri inni som skal renne ut når man skjærer i kaka, og en flyvende Batman i sjokolade som skal henge over kaka og kunne bevege seg, forteller Hilde Marie. (! Utropstegnet er redaktørens…)

– Tør folk å servere deg sitt eget hjembakst?

– Jeg har faktisk opplevd at noen blir litt stressa, men det er det jo virkelig ingen grunn til. Stort sett er alt som vanlig. Det er viktig, for det er jo slik vi får prøvd nye ting og utvekslet oppskrifter og ideer.

–  Kan du tenke deg å delta i flere tv-serier? I så fall hvilke(t)?

– Nå som jeg har vært på TV,  sitter jeg bare og venter på at «Skal vi danse» eller «Kjendisfarmen» eller noe slikt skal slå på tråden.., sier en spøkefull Hilde Marie. –Neida, neste gang jeg er på TV håper jeg det blir i et seriøst debatt-  eller aktualitetsprogram, forsikrer hun.

hilde-pavlova