TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører

" Vi ønsker å være en åpen, inkluderende og fordomsfri menighet for alle mennesker. Alle betyr ALLE for oss! Kirka vår er åpen for Gud, for livet, for verden – og for deg! "

Konfirmantene imponerte

Konf-32Over 100 møtte fram og fikk være med på en strålende konfirmasjonsgudstjeneste i kirka søndag 13. mai. Konfirmantene Kwabena og Alexander «besto» med glans, ja de imponerte med sin aktive deltakelse og bidrag! To flotte, reflekterte ungdommer! Konfirmantenes familier var festkledde i norske bunader og flotte, fargerike kjoler og drakter fra Ghana. Vakkert og stilig!

Konfirmantene Kwabena Osei og Alexander Juliussen Johansen satte sterkt preg på gudstjenesten med bønner og skriftlesning. Alexander hadde også laget en stilig «kirkegrafikk» som innledning til en video som viste Kwabenas besøk på Lerkendal – og hans flotte intervju med RBKs Samuel Adegbenro. Samuel har ikke lagt noe som helst skjul på sin sterke kristen tro siden han kom til Trondheim, og «journalist» Kwabena fikk en rekke gode svar på gode spørsmål  om det å sette seg mål i livet, hvordan nå dem og ikke minst hvordan det er å være fotballstjerne og kristen –også på banen og i garderoben. Tankevekkende og meget bra! Max bless, gutter! Dere har en takknemlig menighet i ryggen!

Før selve konfirmasjonshandlingen, hadde de to konfirmantene en samtale med menighetsrådgiver Jon Løvland (som sammen med pastor Kjell Werner Rødder har stått for konfirmasjonsundervisningen). I tillegg til flotte vitnesbyrd om hva konfirmasjonstiden har betydd for dem, fikk vi også vite at mens Kwabena er ivrig fotballspiller, og bruker mye tid på det, er det data som fenger Alexander og fyller mye av hans tid utenom skolen.

I sin preken til konfirmantene ( og resten av menigheten ) fokuserte Jon Løvland på hva som er det viktigste i livet. I samtalen med barna hadde Sylvi (Larsen Strømme) funnet fram til mange ting vi synes er viktige for oss. – Og hvis vi først gir plass til Gud, er det utrolig hvor mye plass det blir til andre ting, fortsatte Jon og illustrerte det på finurlig måte med en vannmugge full av ris – og noen fargerike kuler. Prøvde han å plassere Gud (for anledningen en tennisball) og andre viktige ting (mindre baller) til slutt, ble det ikke plass nok og noen av ballene datt ned. Men la han Gud (tennisballen) i mugga først, etterfulgt av ballene som symboliserte andre viktige ting i livene våre, fikk han allikevel plass til å helle all risen i mugga – og attpåtil en kaffekopp og en flaske vann… Oppbyggelig og pedagogisk!

Organist Takako Ueno høynet gudstjenesten med sitt orgelspill; og lovsangsgruppa fikk menigheten på beina med engasjerende sang og tilhørende bevegelser.

Det var også flott å se at det ble kø foran lysgloben som ble smekkfull av lys under bønnevandringen, mens mange også skrev bønnelapper og la i bønnekrukka.

En gladdag i kirka, rett og slett!

 

 

 

 

 

Én kommentar på “Konfirmantene imponerte

  1. Trine Juliussen
    14/05/2018

    Tusen takk for en flott gudstjeneste. Imponert over guttene og hva de har fått til.

    Liker

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 13/05/2018 av .

KONTAKTINFO

METODISTKIRKEN ligger på Lilletorget/ Cicignonsplass

mail: trondheim@
metodistkirken.no

Kontortelefon:
485 17 951

Bankkonto: 8220.02.83593

VIPPS:  107849

Postadresse:
Krambugata 6
7011 TRONDHEIM

Follow TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører on WordPress.com

ARKIV

%d bloggere like this: