Menighetstur til 63.110952, 10.23760 søndag!

Tallene er GPS-koordinatene til en av Trøndelags «ukjente perler» – det vakre Horg Bygdetun ca 43 km sør for Trondheim. ( Du finner et kart nede i artikkelen…) Uansett drar vi dit på menighetstur søndag 3. juni, og håper veldig at mange blir med! Du/dere også! Alle er velkommen, ta gjerne med venner/naboer!

horg-vær'18

Vi tar sikte på å starte med en kort andakt kl. 11.15. (Det betyr at du bør kjøre fra Trondheim senest kl. 10.15!  Så blir det aktiviteter og nyting av mat og fellessk

Værmeldingen er helt OK, og plassen er kjempefin for hele familien. MEN: Grunnet varmen og tørken de siste ukene er det innført GRILLFORBUD i Melhus kommune. Vi må derfor droppe grilling, og heller ta med oss ferdiglaget turmat!

 

 

 

Vi får disponere en flott seksjon av bygdatunet med benker og bord. Et nyreist tak gjør at vi også kan tåle noen regndråper, men det blir det jo ikke!  NB: Vi disponerer nøkkel til bom/grind – så den som nødig vil gå opp den litt bratte bakken fra parkeringsplassen, kan kjøre opp!

trhumc-Horg Bygdatun satelittBygdatunet ligger på Hovin ved E6 ca 55 minutters kjøring sørover fra Trondheim, så planlegg gjerne å starte kjøreturen senest kl. 10.15! Bygdatunet ligger til venstre for E6 når du kjører sørover, og det er skiltet fra avkjørselen til Hovin – like ved en Bygger’n-butikk (t.v.) Sjekk gjerne også Googlemaps: HORG BYGDETUN

Bygdetunet er virkelig verd et besøk – og metodistfellesskap gjør det enda bedre! Ta med deg familie, venner og kom! Det er siste søndagsutflukten før sommeren!

Horg Bygdetun har sitt utgang i et gammelt småbruk som etter hvert er tilført mange mindre bygninger og et forsamlingslokale. Her finner du en stor samling av gjenstander og redskaper, skomakerverksted, urmakerverksted og smie. I anlegget er det oppbygd en egen setervoll med bu, fjøs og løe.

Tilknyttet anlegget er en ca. 5 km lang kultursti med både kultur og naturminner. For å nevne noe, kan du finne helleristningsfelt og en høvdingegrav, et gammelt sagbruk og en husmannsplass, konglomeratvegg og isskuringsstriper. I tillegg har anlegget en egen barnekultursti med masse aktivitetstilbud, lekeplass, eventyrbru mm. Mye å utforske for den som har lyst!