Gå Trondheim Pride lørdag!

Menighetsrådet i Trondheim Metodistkirke oppfordrer alle medlemmer og venner av menigheten, som føler det riktig og viktig for dem, å delta i Trondheim Pride-paraden lørdag 15. september under parolen «Metodister i Pride».

Fjorårets Pride-parade var den største i Trondheims historie, og metodister var selvfølgelig med på å sette den rekorden!  I år er det oppmøte på Trondheim Katedralskole kl. 11.30 og marsjen starter derfra kl. 12.30. Vær ute i god tid! «Metodister i Pride» går som en gruppe i den større seksjonen «Kirken på Pride».

Streite eller skeive, som metodister går vi uansett i solidaritet med alle homofile/LGBT-folk i vår egen by, vårt eget land og over hele verden. Vi tar avstand fra enhver religiøst begrunnet trakassering og forfølgelse av homofile/LGBT-folk. Vi anerkjenner homofiles selvfølgelige rettigheter og plass på alle nivå i kirke og samfunn og støtter deres kamp for likeverd og respekt.

Metodister fra andre byer er hjertelig velkommen til å gå sammen med oss! Medlemmer av andre kirkesamfunn/menigheter, som ønsker et fellesskap å gå Prid’en sammen med, er også særdeles velkommen til å være metodister for en dag :-)! Uansett: Ta med familie og venner og bli med på paraden!

Kveldsmat og homofili – og mangfoldsgudstjeneste

Vi minner også om at det lørdag kl. 19.00 er kveldsmat og samtale om bibelforståelse og homofili i Wesleysalen/Metodistkirken. Teologiprofessor Halvor Moxnes innleder til samtalen.

Søndag 16. september kl. 11.00 preker professor Moxnes på vår Mangfoldgudstjeneste. Han forretter også nattverd. Metodistkirkens nattverdbord er åpent for alle, uansett hvem/hva du er og hvor du befinner deg på «tros-skalaen». Om du har tonnevis med tro, eller 0,1 gram, er du velkommen!