Å gå Pride kan redde liv!

– Ved å møte opp, vise deres støtte til de homofile og ved å dele Guds kjærlighet på sjenerøse måter, redder dere bokstavelig talt liv! Det sier metodistkirkens første og (hittil) eneste lesbiske biskop, Karen Oliveto, i en hilsen til «Metodister i Pride» i Trondheim og biskopen understreker at hun går Prideparaden sammen med oss «i ånden».

Karen Oliveto-1I et brev, datert i dag, (12. september) og som vi mottok på mail,  hilser den profilerte biskopen i Mountain Sky Area i The United Methodist Church, sine «søsken i Kristus» i Norge.

«Selv om tusener av kilometer skiller oss, er jeg med dere i ånden når dere gir vitnesbyrd ved å gå Trondheim Pride. Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig deres nærvær er for de menneskene det gjelder», skriver Oliveto og fortsetter:

«Kirken vår har altfor ofte sviktet LGBTQIA -samfunnet gjennom å innføre andreklasses borgerskap for Guds elskede barn. Hver fordømmende preken, hver avvisning fra kirke og familie, hvert tilfelle av diskriminering, påfører LGBTQIA-folks sjel stor skade. Ved å møte opp, ved å vise deres støtte, ved å dele Guds kjærlighet på sjenerøse måter, redder dere bokstavelig talt liv.», skriver  biskopen.

LGBTQIA er forkortelse for lesbian, gay, bisexual, transgender, queer/questioning, intersex, og asexual (red. anm)

«Vi kristne glemmer ofte at Gud fortsetter å gjør fellesskaps-sirkelen større emnn våre komfortsoner. Når Jesus sa: «Elsk din neste» var ikke det forbeholt mennesker som ser likedan ut som deg og tenker likedan som deg. Han mente alle. Det viste han gjennom sine gjerninger, når han snakket, spiste og brukte tid sammen med folk som ble betraktet som «untouchables». Peters drøm og Paulus’s opplevelse på veien til Damaskus lærte disse lederne at Guds armer er åpen for alle.

Jeg ber om at i det «Metodister i Pride» marsjerer, så vil folk i mengden kjenne Guds kjærlighet strømme gjennom dere og slik få en større opplevelse av helhet og håp».

Deres søster i Kristus

Biskop Karen Oliveto

NB: Vår hastige oversettelse kan være mangelfull. Les Olivetos brev i originalversjon her: Biskop Olivetos hilsen til Metodister i Pride

 

Litt mer om Karen Oliveto:

Karen Oliveto ble 15. juli 2016 til manges overraskelse og glede (og andres sjokk og sinne) valgt som biskop av Western Jurisdictional Conference i the United Methodist Church. WJC er «sentralkonferansen» for Alaska, Arizona, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Montana, Nevada, Oregon, Utah, Washington og Wyoming. Men, i en konneksjonal kirke som vår, er hun også alle united metodisters biskop.

Oliveto har nå  i drøyt to år tjenestegjort som biskop for Mountain Sky Area i United Methodist Church. Biskopsområdet hennes omfatter statene Montana, Wyoming, Utah, Colorado og én menighet i Idaho.

Karen Oliveto er 60 år gammel. Hun ble ordinert som prest i United Methodist Church i 1983, og har en doktorgrad i «Religion og Samfunn» fra det anerkjente Drew University.

De siste åtte årene før hun ble valgt til biskop, var hun både seniorpastor i Glide Memorial Church i San Francisco (over 12.000 medlemmer) og visedekan ved Pacific School of Religion in Berkeley. Der har hun også undervist i 12 år.

Karen Olivet og RobynKaren Oliveto giftet seg med sin Robin Ridenour i 2014, etter at de hadde vært kjærester i 15 år. Robin er innviet som «deaconess» i The United Methodist Church.