Konfirmant-selvangivelse

Hva assosierer du med sushi, cider, kirke, taco, fanta, korps, tennis, fotball, dataspill, bibel og Netflix? Kan svaret være noe annet enn konfirmanter? Sikkert, men i dette tilfellet dreier det i alle fall om vårens metodistkonfirmantkull i Trondheim, Dinah, Jonathan og Thorvald. Søndag 27. januar er de ansvarlige for gudstjenesten – og den bør du få med deg.

konfirmanter-1
Supert konfirmant-trekløver (fra venstre): Jonathan Kindberg, Thorvald Nørsett og Dinah Burkeland

Selve «dagen», konfirmasjonsgudstjenesten, er først lørdag (nb: merk dagen) 1. juni, men allerede førstkommende søndag (27. januar) vil de tre altså sette sitt preg på gudstjenesten vår. Dinah (Burkeland) er av kjent trondheims-metodistfamilie, det samme er Thorvald (Nørsett). Jonathan (Kindberg) har kortere fartstid i Trondheim, men hans mor Tamisha er metodist fra Karibien. Familien Kindberg består ellers av far Jonas og lillebror Noah. De flyttet til Trondheim fra Sverige for ikke så veldig lenge siden, men er blitt blant våre aller mest trofaste kirkegjengere.

10 på kulhets-skalaen

Hjemmesiden har intervjuet konfirmant-trekløveret, slik at vi alle kan bli litt mere kjent med dem. Alle tre sier at «familietradisjon» er hovedgrunnen til at de konfirmerer seg i Metodistkirken. Det hindrer ikke at de på en «kulhets-skala» fra 1-10 gir metodistisk konfirmasjon en 10-er og full score. En forestående konfirmasjonstur til London bidrar sterkt til den høye scoren. Dessuten skal det nevnes at både Synnøve (Sivertsen) og Sylvi (Larsen Strømme) som har ansvaret for konfirmasjonsundervisningen, var tilstede da svaret ble avgitt… J

Inspirerende gjeng

– Årets konfirmantkull er et herlig trekløver. De kjente ikke hverandre særlig godt på forhånd, og er veldig forskjellige, men utviklet seg fort til å bli en fantastisk flott gruppe. De er rett og slett inspirerende å være sammen med, sier Sylvi og Synnøve,  – vi kan komme litt stresset og slitne, men etter en time med disse ungdommene er alt helt greit, forteller de.

– Det er selvfølgelig et ansvar å være de som skal gi konfirmantene enda bedre forståelse av kristen tro og metodistkirkens lære. Vi er borti mange vanskelige, store og eksistensielle tema knyttet til både tro, tvil og dagligliv. Ikke alt er like lett å snakke om, heller, men vi har allerede hatt mange flotte samtaler. Dette er åpne, tillitsfulle og engasjerte ungdommer, som har mye å by på. Og så blir vi jo så utrolig glade i dem, sier Sylvi og Synnøve som begge er erfarne lærere/pedagoger – som selv har hatt konfirmanter for ikke så mange år siden.

konfirmanteroglærere-1
Årets konfirmanter ( i midten) flankert av sine lærere Sylvi Larsen Strømme (t.v.) og Synnøve Sivertsen (t.h.)

Vi spør og de svarer

Alle de tre konfirmantene satser mye på skolen, og det preger mye av hverdagen. De opplever at arbeidspresset innimellom kan bli i største laget. Likevel finner de tid til opptil flere aktiviteter.

– Hva driver du med på fritiden?

Thorvald: Korps, band, 4H, sove og se Netflix. Dinah: Spille fotball, se på fotball og slappe av.  Jonathan: Spille tennis og dataspill

 

– Hvilke to egenskaper vil du beskrive deg selv med?

Jonathan: Snabb (rask) og rolig (morsom). Dinah: Glad og utålmodig. Thorvald: Snill og flink på skolen

 

– Hvis du kunne velge drømmeyrket ditt, hva ble du da?

Thorvald: Jeg er glad i å lage mat, så kanskje noe innenfor det. Men det er vanskelig å velge, jeg har egentlig mange ideer. Dinah: Vet ikke, men jeg skal i alle fall bli rik! Jonathan: Jeg har tenkt på det, men vet ennå ikke. Det er jo så mange muligheter.

 

– Hva er favorittfargen din?

Dinah: Grå og hvit Thorvald: Blå, svart, grå Jonathan: Oransje

 

– Hva er favorittmaten din?

Jonathan: Sushi Dinah: Taco og hjemmelaget pizza Thorvald: For eksempel sushi, men det er veldig mye som er godt.

 

– Og favorittdrikke?

Dinah: Coca Cola Jonathan: Fanta exotic Thorvald: Cider og (skikkelig) ingefærøl

 

– Er det én bibelfortelling dere særlig liker?

– Ikke én fortelling, men flere fine bibelvers som vi har slått opp i timene, svarer de tre. For eksempel en time som handlet om å «speile seg i Gud». Da slo vi opp og leste hva Gud sier til oss i:

Salme 139, 2-6:

2 du vet om jeg sitter eller står, på lang avstand kjenner du mine tanker.

3 Om jeg går eller ligger, ser du det, du kjenner alle mine veier.

4 Før jeg har et ord på tungen, Herre, kjenner du det fullt ut.

5 Bakfra og forfra omgir du meg, du har lagt din hånd på meg.

6 Det er et under jeg ikke forstår, det er så høyt at jeg ikke kan fatte det.

 

Josva 1, vers 5 og 9:

Så lenge du lever, skal ingen kunne holde stand mot deg. Jeg vil være med deg slik jeg var med Moses. Jeg svikter deg ikke og forlater deg ikke. 9 Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går.»

 

Sefanja 3,17: 

17 Herren din Gud er hos deg, en helt som frelser. Han fryder og gleder seg over deg og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd.

 

Intervju og foto v/ Ole-Einar Andersen