Kirkebakke-minigolf-suksess!

28 medlemmer og venner av Trondheim Metodistkirke møtte opp til tidenes første metodistminigolf i menighetens historie, søndag 3. februar. Stemning, engasjement, temperament og umiddelbare tilbakemeldinger, garanterer at det ikke blir siste gang vi satser på fellesskap hos vår nye nabo på Lilletorget, Trondheim Camping.

(NB: klikk på hvert enkelt bilde for å se det i større format!!)

 – For å snekre en god golfrunde har en spiller bruk for alle de 14 forskjellige køllene det er lov til å ha i bag’en, sa initiativtaker Ole-Einar (Andersen) i sin «miniandakt før minigolfen». Du trenger den spektakulære «driveren» som du kan slå 2-300 meter med, via «jern» og «wedger» til putteren som skal sørge for å få ballen i hullet. Og det kan være greit med noen «resquer» eller hybrider, spesialkøller som kan få deg ut av trøbbel i «røffen» (tykt, høyt (u)gress, steiner og trør) og innpå fairwayen igjen. For i røffen havner du garantert, både på golfbanen og i livet.

– For at kirka vår og menighetsfellesskapet vårt skal fungere, trenger vi folk med forskjellige egenskaper og personligheter. Og i motsetning til golbag’ens maksgrense, har vi ingen begrensinger på antall. Hos oss er alle velkommen, med hver sin unike personlighet og akkurat slik der er, elsket og anerkjent av Gud, understreket Ole-Einar før vi gikk de 25 metrene fra kirken, over Lilletorget til minigolfanlegget.

18 voksne og 10 barn fra menigheten ble ønsket velkommen og fikk en grunnleggende innføring i reglene av barsjef Sebastian «Basse» Bragstad før vår første kirkeminigolf startet for alvor; de aller yngste nøyde seg med å leke seg med ball på «greenene», men gøy det også.

Utstyrt med hver vår kølle og ball, og scorekort, delte vi oss opp i grupper (såkalte «flighter» på golfspråket) med 4-6 deltakere og gjøv løs på campingens 12 varierte, morsomme og litt tricki’ hull. Ekstra spennende var hull 2 og 3 som forgikk i mørke med ultrafiolett lys. Poengscoren varierte naturlig nok en del, men jevnt over ble det prestert overraskende bra! En gjennomgang av scorekortene viser at klar vinner ble Sven (Nørsett) med 31 poeng, fulgt av Arvid (Strømme) på 41 og unge Filip (Tysdal) med 43! Vel slått!!

Det er noen måneder siden vi henvendte oss til Trondheim Camping med tanke på en «kirkebakke-minigolf». Etter den første overraskelsen som henvendelsen vakle, etablerte vi raskt meget hyggelig kontakt og avtalte kirkebakkegolf søndag 3. februar. Ikke bare det, men Campingen åpnet spesielt for oss, tre kvarter før ordinær åpningstid slik at vi kunne starte kl. 11.15 og ha alle banene til vår disposisjon fra starten av. (Campingen ga også åtte gavekort på en golfrunde (á 100 kroner) til julelotteriet i fjor.) Trondheim Camping er altså ikke en campingplass, men et barkonsept bygget rundt minigolf. Utestedet holder forøvrig til i de ombygde lokalene til den tidligere «Olavspuben», som deltakere på Metodistkirkens Årskonferanse i 2005 vil huske som stedet hvor vi spiste konferansens måltider. Trondheim Camping er et nyetablert utested i byen vår, og har opplevd stor suksess etter at de åpnet i slutten av april 2018. De nærmer seg allerede 55000 solgte minigolfrunder! Trondheim Camping er nominert (og vår favoritt) til å vinne Adresseavisens «Ut-Awards 2018» i kategorien «årets utelivsnykommer».

Golfreportasje v/ Ole-Einar Andersen

NB: For dere som leser dette i tide før myldremiddagen mandag 4. februar kl. 16.30, minner vi om at den er sponset av Salma Norge, og at det står ovnsbakt/stekt laksefilet på menyen! Sunn, god og rimelig (30 kroner) mat, og kjempebra måltidsfellesskap på tvers av generasjoner! Kom, da vel! De’ e’ triveli’ i Metodistkirka, sjø!

Og:  Søndag 10. februar kl 11.00 feirer vi «#Gudstjeneste i urfolks tegn»! Den samiske metodistpresten Yngvar Ruud preker. Musikk av henning Sommerro og John Pål Inderberg!