Alle er unike og like mye verd!

Omkring 60 (!) små og store feiret en livsglad fastelavns- og karnevalsgudstjeneste søndag 3. mars. I en ganske dramatisk og dyster tid for vår internasjonale kirke, var søndagens gudstjeneste i Trondheim en oppmuntrende understrekning av hvert menneskes unike verdi; at vi alle er akseptert, anerkjent og omfattet av Guds nåde og kjærlighet.

Vi har knapt vært så mange på tidligere karnevalsgudstjenster, så det er en «rekord» å ta med seg!. Mange kom også til kirken iført karnevalskostymer/masker av ulike slag. (Likevel var det kanskje litt færre utkledde i år; til neste år får vi leve ut den «hellige galskapen» og kreativiteten!) På gudstjenesten var det også «feiring» av alle dåpsbarn, og utdeling av bok til alle mellom 0 og 14 år som er døpt i kirka vår. Selvfølgelig var det en bok også til barna som ikke er døpt hos oss.

Gudstjenestens gjennomgangstema, i ord, sanger og bønner, var at vi alle er unike og har en plass i Guds plan. I kofferten var det denne søndagen massevis av «snøkrystaller» klippet i papir, for å understreke nettopp dette. Dagens «preken» var en bønnevandring med mange tankevekkende og kreative stasjoner. Blant annet kunne vi fra et fruktfat «smake at Herren er god», og ved en makuleringsmaskin kunne vi skrive ned ting vi ber om tilgivelse for på papirark som deretter ble «shreddet» i maskinen. Lyden avslørte at den var i flittig bruk.. Som vanlig ble lysglobe og brosteinskors fulle av lys.

Gudstjenesten var meget godt planlagt og gjennomført av Synnøve (Sivertsen). Flott å se og høre at lovsangs/forsangsgruppa var i aksjon igjen! Vårens tre konfirmanter deltok også i gudstjenesten. Den livsbejaende gudstjenesten ble avsluttet med en, til «trege trøndere» å være, heftig samba rundt omkring i kirkerommet! Oppmuntrende og godt å få med seg i skyggen av Generalkonferansen. Alle frammøtte fikk en printet utgave av biskop Christian Alsteds hyrdebrev.

Du kan se en video av «sambaen» her: SAMBA-VIDEO

Gudstjenestereferat og foto v/ Ole-Einar Andersen