Kjærlighet og misjon

Midt i hektisk tentamenstid på videregående, sørget to av våre flotte ungdommer for at hele 38 frammøtte fikk oppleve en inspirerende gudstjeneste søndag 28. april med kjærlighet og misjon som nøkkelord. Løfterikt og bra!

HT-2Hannah (Burkeland) og Trygve (Sivertsen) har vært medlemmer av kirken helt siden de ble konfirmert. Nå går de nest siste året på videregående; og de deltar dette året også i Metodistkirkens lederutdanningskurs for ungdom, Timoteus. Søndag sto de for en godt planlagt og gjennomført gudstjeneste. Vi er heldige som menighet å ha slike bevisste, dyktige og frimodige ungdommer; og best av alt: de er ikke alene!

Ungdommene hadde sin egen vri, også på velkomsten til kirka. Dagens kirkeverter ble «beordret» til å innta en mer framskutt posisjon enn vanlig, og hilse folk velkommen allerede ute på kirketrappa.

Sven (Nørsett) var dagens pianist. Sylvi (Larsen Strømme) var kirkevert og leste dagens tekst. Sunniva (Elise Lystrup) bidro med lovsangen, og dagens preken hadde form av et intervju med Magnus (Skånlund) knyttet til hans erfaringer og opplevelser fra Zimbabwe hvor han har deltatt i Metodistkirkens voluntørprogram. Magnus var særlig engasjert i arbeidet ved  barnehjemmet på Old Mutare, samtidig som han studerte teologi ved Africa University.

I intervjuet med Hannah og Trygve fortalte han om sterke inntrykk og opplevelser og hvor imponert over kirkens jordnære og realistiske tilnærming med lokalt «eierskap» og krav til egeninnsats. – Oppdraget vårt var å spre så mye kjærlighet som mulig og gjøre hverdagen litt bedre for folka vi møtte den tiden vi var der, fortalte Magnus, – men resultatet var at de gjorde mitt liv bedre for alltid. Jeg fikk veldig mye mer enn jeg ga, understreket han.

Kjærlighet og misjon var tema som preget søndagens gudstjeneste. Også i kofferten var det kjærlighet (på pinne) til barna. Men alle frammøtte ble oppfordret til å ta med seg en kjærlighet på vei ut av kirken; og kanskje henge den opp i et tre, en lyktestolpe eller legge den igjen på bussen – til glede for andre.

– Ikke alle kan reise utenlands som misjonærer, men ikke noe hindrer oss fra å vise nestekjærlighet og bry oss om folk lokalt, her vi bor. Slik kan og bør vi i alle fall være «minimisjonærer» – alle sammen, sa Hannah og Trygve.

Gudstjenestereferat og foto v/ Ole-Einar Andersen