TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører

" Vi ønsker å være en åpen, inkluderende og fordomsfri menighet for alle mennesker. Alle betyr ALLE for oss! Kirka vår er åpen for Gud, for livet, for verden – og for deg! "

Mytji sludd og mytji lærdom

En liten «hard kjerne» Trondheims-metodister trosset heftige snø/sluddstormer og deltok på søndagens (5.mai) byvandring med pilegrimsprest Einar Vegge til gamle og nye helligsteder i byen vår. Og alle ni vandrere kom garantert mer opplyste hjem!

Vegge-8Vi bor i en by hvor evangeliet har vært forkynt og praktisert i godt over 1000 år, og det er en tradisjon også vi som kirke og menighet står i. Ja, Trondheim Metodistkirke, som i 1917 åpnet sine dører for det historiske og viktige første samiske landsmøtet, og som i 1941/42 lot jødene bruke kirkeloftet som hemmelig synagoge, hører absolutt med blant byens helligsteder – utover selve det å være en kirke.

Det ganske barske været, med snø og sludd og iskald vind, gjorde at vi snudde litt på programmet. I stedet for å gå rett ut på byvandringen, tegnet pilegrimsprest Vegge mye av det historiske bakteppet for vandringen for oss, mens vi ennå satt tørt og varmt inne i kirken. Han øste raust av stor kunnskap og sterkt engasjement, og redegjorde for ulike sider ved Olavstradisjonen, bakgrunnen for de veldig mange kirkebyggene som ble reist i Trondheim/Nidaros og litt om samfunns/byutviklingens betydning for kirkebyen Trondheim. Hans orientering ble «innrammet» av salmen «La oss vandre i lyset».

Etter en vandring gjennom Trondheim sentrum på nærmere to timer, hvor været faktisk gradvis bedret seg fra iskaldt til «temmelig hustri», var det godt å varme seg på kaffe/kakao/te i kirken; og praten gikk livlig – også om hva vi hadde hørt og sett.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 07/05/2019 av .

KONTAKTINFO

METODISTKIRKEN ligger på Lilletorget/ Cicignonsplass

mail: trondheim@
metodistkirken.no

Kontortelefon:
485 17 951

Bankkonto: 8220.02.83593

VIPPS:  107849

Postadresse:
Krambugata 6
7011 TRONDHEIM

Follow TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører on WordPress.com

ARKIV

%d bloggere like this: