Bli med til 63.110952, 10.23760 2. pinsedag!

Mandag 10. juni drar vi på menighetstur til vakre, idylliske, trivelige Horg Bygdatun ved E6, ca 43 kilometer sør for Trondheim. GPS-koordinatene ser du i  overskriften! Vi feirer den kristne kirkes «bursdag» med turglede, fellesskap, grilling og ulike aktiviteter.  Vi starter med en kort andakt kl. 11.15 og grillen er varm 11.45! (Det betyr at du bør kjøre fra Trondheim senest kl. 10.15!)

NB: I år disponerer vi «Samfunnshuset» (huset på bildet over) hvor vi kan oppholde oss varmt og tørt, selv om det mot formodning skulle bli kaldt og bløtt ute… Vi har også nøkkel til bom/grind – slik at de som ønsker det kan kjøre opp den litt bratte bakken fra parkeringsplassen til Samfunnshuset! 

Målet for turen er altså Horg Bygdatun som er en «ukjent perle» mindre enn en times kjøring fra Trondheim. Det er et flott opparbeidet friluftsområde rundt en serie gamle hus og med store gressletter. Bygdatunet er virkelig verd et besøk – og metodistfellesskap gjør det enda bedre! Ta med deg grillmat, drikke, familie, venner, godt humør – og bli med på turen! Kull til grillen trenger du ikke tenke på!

Bygdatunet ligger på Hovin ved E6 ca 55 minutters kjøring sørover fra Trondheim. Bygdatunet ligger til venstre for E6 når du kjører sørover, og det er skiltet fra avkjørselen til Hovin – like ved en Bygger’n-butikk.

Horg bygdatun har sitt utgangspunkt i et gammelt småbruk som etter hvert er tilført mange mindre bygninger og et forsamlingslokale/samfunnshus. På bygdetunet finner du en stor samling av gjenstander og redskaper, skomakerverksted, urmakerverksted og smie. I anlegget er det oppbygd en egen setervoll med bu, fjøs og løe.

Tilknyttet anlegget er en ca. 5 km lang kultursti med både kultur og naturminner. For å nevne noe, kan du finne helleristningsfelt og en høvdingegrav, et gammelt sagbruk og en husmannsplass, konglomeratvegg og isskuringsstriper, og har du lyst å sette deg ned finner du rasteplass med bord, benker og bålplass. I tillegg har anlegget en egen barnekultursti med masse aktivitetstilbud, lekeplass, eventyrbru mm.