Bli med og gi til nytt kirkekjøkken!

Kjøkkenet i kirka vår har lenge vært modent for utskifting. Nå er planene klare for bygging av et nytt, funksjonelt kjøkken (og oppgradering av toalettene). Prosjektet har en anslått kostnad på ca 650.000 kroner. Av det håper vi å samle minst 350.000 krone i form av gaver. La kirkehjertet banke for nytt kjøkken, og gå i banken…

For å utføre vårt oppdrag og kall som kirke i sentrum, trenger vi et funksjonelt kirkehjem. Derfor setter vi nå i gang med et stort renoveringsprosjekt.Vi har lenge savnet et kjøkken med større kapasitet og plass.Nå får vi et stort, «industrielt» og godt kjøkken (skisse over). I tillegg bygger vi om og oppgraderer toalettavdelingen med blant annet eget handikaptoalett, som også vil få dusj.

Slik vi ser for oss menighetsarbeidet i årene framover, vil et funksjonelt kjøkken bli enda viktigere enn idag, med blant annet økt satsing på (myldre)middager og studentarbeid.

Dagens kjøkken er fra 1980-tallet og trenger sårt til fornyelse. Det er gammeldags, upraktisk og sliter med å holde akseptabel standard for tilbereding og servering av mat.

Bildene over: Slik ser det ut i dag, og det holder ikke i 2019…

Etter en periode med planlegging drevet av Edvard Sivertsen og Sven Nørsett, har menighetsrådet gitt startsignal for prosjektet som også omfatter total renovering og ombygging av toalettene. Veggen mellom den gamle garderoben (eller «ungdomsrommet» som det i sin ble kalt) skal rives, og veggen mellom kjøkkenet og toalettene flyttes. Dermed blir kjøkkenet vesentlig større en dagens, og toalettanlegget får også litt bedre plass.

Før sommerferien skal det ryddes og kastes, og de konkrete byggearbeidene vil starte i august. Målet er å ha det nye kjøkkenet operativt fra oktober.

Det nye kjøkkenet blir funksjonelt og «industrielt», med blant annet definert skitten/ren-sone, ny oppvaskmaskin, ny komfyr/stekeovn, nye kjøle- og fryseskap, kaffemaskin, store benkeflater og rikelig med skap til oppbevaring. Det blir selvfølgelig også et nytt gulvbelegg som blir langt lettere å holde rent.  Ingen ekstravagante utskeielser, men med en standard og brukervennlighet som forventes i dag.

Ved å klikke på denne linken, kan du laste ned en brosjyre som forteller litt mer om prosjektet: https://www.dropbox.com/sh/a2h5q5uq2pv85qm/AACjPYsRuor-q2kDZywdXSZra?dl=0

På hjemmesiden vil vi jevnlig oppdatere «innsamlingsbarometeret», og informere om utviklingen i prosjektet! Husk, grensen for skattefrie gaver er øket til 50.000 kroner….