«Ha det» til «pastor Lasse»

Søndag 16.juni har kl. 11.00 vi såkalt «takkedag-gudstjeneste». Den markerer en slags slutt på det metodistiske kirkearbeidsåret, og er siste gudstjeneste for sommerferien. Det blir også den siste gudstjenesten med pastor Lars-Erik Nordby som pastor for menigheten vår. Han avslutter nå sin tjeneste i Trondheim.

Det er et faktum vi registrerer med både vemod og glede. Stor glede, fordi vi fra høsten, for første gang på veeeldig mange år, får pastor i 100 prosent stilling. (Og vi gleder oss til å hilse vår nye pastor Christina Thaarup velkommen på samlingsgudstjmnesten 18. august!).

Men det blir også et slags «takkedags-vemod», fordi pastor Lars-Erik Nordby, selv med bare ett års tjeneste i 30% i Trondheim, har satt solide spor etter seg i menighet og mennesker takket være sin forkynnelse og personlighet.

Det er i alle fall all grunn til å komme til kirken søndag, og «ta farvel» ( i aller beste mening) med Lars-Erik. Og vi sier jo egentlig bare «ha det» og «på gjensyn», for vi regner med at han før eller siden dukker opp som gjest en søndag!! ( Nordby skal det kommende året ha en deltidsstilling som pastor for Metodistkirken på Mysen. )

På søndagens gudstjeneste får vi høre en, for oss, ny organist spille. Det er orgel/kantor-student Andreas Pettersen (elev av blant annet Henning Sommerro) som stepper inn og spiller for oss på takkedagen. Det blir også søndagsskole; Bjørn Gunnar (Andersen) planlegger å ta med seg barna opp på det nyoppussede kirkeloftet (som var hemmelig synagoge under krigen).

Etter gudstjenesten er det kirkekaffe i Wesleysalen med mange gode kaker!