«Tek kvar og ein sin vesle stein…»

I løpet av «mursteinsdugnaden» tirsdag, ble mellom sju og åtte tonn (!) murstein lempet fra kirkekjelleren og kastet i container utenfor kirketrappa! Arne Garborg ville nikket anerkjennende til innsatsen!

«Det vert nok stridt, men litt om litt det gjeng, når kvar vil gjera sitt. Tek kvar og ein sin vesle stein, er snart vår åker rein.» (Arne Garborg)

Sitatet er fra Arne Garborgs dikt «So lang ei tid», som han skrev i forbindelse med 80-årsjubileet for Grunnloven i 1894. Dikterhøvdingen ville nok latt seg imponere over Trondheimsmetodistenes «mursteinsdugnad» tirsdag kveld; i alle fall burde han det.

Det var nemlig veldig mye murstein som ventet på å bli fjernet i kirkekjelleren etter at to vegger var revet ned for å gi rom til nytt og større kirkekjøkken. Bøtte etter bøtte etter bøtte ble fylt med murstein, båret opp fra kjelleren og kastet i containeren utenfor kirkedøra. Etter kjempeinnsats var hver bidige murstein fjernet løpet av knapt fire timer!! Og vekta av mursteinen er troverdig ingeniør-beregnet til mellom 7 og 8 tonn!!

Med dette tok også kjøkkenprosjektet vårt et viktig skritt videre etter sommerferien. Nå rykker snekkere/håndverkere umiddelbart inn for å starte selve arbeidet med det nye kjøkkenet og toalettene. Vi er i rute, og vel så det!

Innsamlingsaksjonen har, naturlig nok også hatt en viss sommerferie, men nå er tiden inne til å gi sin gave til det etterlengtede nye kirkekjøkkenet. (se tidligere sak på hjemmesiden om hvordan du kan gi din (skattefrie) gave). Vi vil regelmessig oppdatere «aksjonsbarometeret» som viser hva som er kommet inn – og hva som ennå gjenstår! Som kjent tar vi sikte på å samle inn minst 350.000 kroner. Det klarer vi!

¨