Metodister på Pride igjen!

Lørdag 14. september går årets Trondheim Pride-parade. Også i år blir det selvfølgelig en egen «Metodist-seksjon» i paraden. Vi håper og oppfordrer alle som føler det riktig, å stille opp! Og søndag kan du komme på gudstjenesten vår og høre pastor Christina preke over teamet «Nåden er Guds å gi». Der vil hun blant annet understreke at Guds nåde er for alle!

Vi vet at en del metodister bruker å gå i Pride-paraden sammen med andre organisasjoner/lag/foreninger de er medlemmer av, og det er flott. Men akkurat i år håper vi flest mulig velger å gå som kirkemedlem/venn! Kirka vår, The United Methodist Church, befinner seg i en meget dramatisk og spent situasjon på grunn av homofilispørsmålet. En så fyldig metodistseksjon som mulig, vil være et bra statement fra Trondheim!

 

Derfor oppfordres alle medlemmer, menighetsbarn og venner av menighetensom føler at det er riktig og viktig for dem,å stille opp under parolen «Metodister på Pride». Vi vil gå bak et banner som Anne Jorunn (Midtkil) har laget, og som allerede fikk sin «debut» under Oslo Pride i juni! Vi vil også sørge for at metodist-seksjonen vår går nære/sammen med våre lutherske (og andre) venner i «Kirken i Pride».

Det er over 100 organisasjoner som er påmeldt til årets parade. Derfor blir det to oppstillingsplasser. (Ytre Kongsgård og Trondheim Katedralskole). NB: Vi skal møte og ha avmarsj fra Katedralskolen! Oppstillingen starter kl. 11.30 og det er avmarsj 12.30. Har du et instrument (som tåler regn…) så ta det gjerne med. Arrangøren ønsker liv og røre i paraden! Paraden avsluttes på i Munkegata mellom Torvet og Nidarosdomen med stort show.

Dette er ruta for årets Trondheim Pride

Klokken 10.00 arrangerer «Kirken i Pride» en Pride-frokost i Waisenhuset (rett bak Vestfronten/Nidarosdomen) Det er en såkalt «kurvfrokost» hvor folk tar med seg brød, pålegg etc som bidrag til et felles frokostbord! Metodister er hjertelig velkommen til denne frokosten.