Kjærlighet og karneval

NB: Vi har ingen gudstjeneste i morgen, søndag16. februar, men lever fortsatt godt på karnevalsgudstjenesten sist søndag hvor pastor Christina blant annet klistret et hjerte, som tegn på Guds kjærlighet, på alle de ca 35 som kom til kirken med liv og lyst. 

Som et «eksperiment» startet karnevalsgudstjenesten kl. 16.00. Det er vanskelig  ( og meningsløst ) å trekke en konklusjon etter én gang. Vi nøyer oss med å konstatere at frammøtet var omtrent på snittet – men med betydelig flere barn enn vanlig. Og alle barna fikk med seg en bok fra kirken. Det var nemlig bokutdeling til alle dåpsbarn fra de siste 15 årene – og andre barn som var tilstede.

Karnevalsgudstjenesten var planlagt og ble ledet av Synnøve Sivertsen. Det var opptil flere flotte, morsomme kostymer å se, fra prinsesser til sjørøver og Harry Potter. Andre nøyde seg med hodepynt ala «museører» og masker, mens mange også kom akkurat slik som de er/var. Og alle ble del av et livsglad fellesskap. Kirkevert var Arvid Strømme, mens Sven Nørsett trakterte flygelet.

I tillegg til mange sanger som bygget opp om livsglede og kjærlighet, var det bønnevandring med flere tankevekkende poster. Og pastor Christina Thaarup holdt i forbindelse med åpningen av kofferten, en kort betraktning om det å bli sett – med utgangspunkt i fortellingen om Jesu møte med Sakkeus.

Kofferten inneholdt diverse utgaver emojis og smileys, med tommel opp og tommel ned slik vi er blitt vant til å markere ting vi liker og misliker på sosiale medier.

– Vi omgis av så slike mengder av «likes» og «dislikes» at det kan gjøre oss både forvirret, usikre og fortvilet, sa Christina. Derfor er det viktig å legge merke til hva Jesus sa til Sakkeus: «I dag må jeg være sammen med deg!» Det betyr at Jesus var glad i Sakkeus, slik han var. Og det sier han også til oss: Du er kjempebra. Du er du, og du duger! Det er mer enn nok!

Av og til glemmer vi det, sa Christina. For å minne oss om det, gikk hun rundt i hele kirken med en lang remse hjerteklistrelapper og «merket» oss alle, én etter én, med et hjerte som tegn på Guds ubetingede kjærlighet. ( Ekstra passende fordi det om noen dager var Valentinsdag )

NB: Og neste søndag, 23. februar, er det aketur på Byneset! Sjekk ukemail og hjemmeside!

Gudstjenestereferat og foto v/ Ole-Einar Andersen