Aston Villa sikret seg fortsatt spill i Premier League!

Som de gode metodister vi er, må vi selvfølgelig gratulere Aston Villa som i kveld med et nødskrik berget plassen i Premier League! Aston Villa er som kjent (?) sammen med Everton det engelske fotballlaget som har de sterkeste metodistiske røttene. Klubben ble stiftet i 1874 av fire medlemmer av cricketlaget til Aston Villa Wesleyan Chapel. De fire var også medlemmer av kirkens søndagsskole/bibelklasse for voksne.

Spillere og lagledere jublet hemningsløst da Aston Villa søndag 26.juli sikret seg fortsatt spill i Premier league – med et nødskrik.

Et nervepirrende sluttspilldrama preget sesongens siste runde i Premier League. Aston Villa klarte bare 1-1 borte mot West Ham, men takket være hjelp fra resultatet i andre kamper ( ikke minst fordi Arsenal slo Watford 3-2 ) endte Villa akkurat et poeng over streken! Birmingham-klubben, som så nærmest håpløst fortapt ut for noen uker siden, sikret sin plass i Premier League! Villas eneste og «livsviktige» mål i kampen, ble scoret av kapteinen Jack Grelish; som etter alt å dømme vil spille for Mancheter United eneste sesong.

For de som ikke har sin engelske, metodistiske fotballhistorie helt present, minner vi om følgende tidligere saker på hjemmesiden:

https://trondheimumc.com/2016/03/06/hattrick-aston-villa-ogsa-metodistlag/

og

https://trondheimumc.com/2016/03/04/everton-fc-startet-som-metodistlag/

Vi må også få påpeke at årets vinnere av Premier League, Liverpool, har metodistiske røtter, i og med at Liverpool er en «avlegger» av metodistlaget Everton. Liverpool ble etablert som egen klubb i 1892, etter en intern strid i Everton. Everton ble etablert i  1878 slik at medlemmer av St Domingo Methodist New Connexion Chapel in Breckfield Road North, Everton, kunne spille fotball utenfor cricket-sesongen…

Så da så….