Gjensyn med pastor «Lasse» – som gleder seg

Førstkommende søndag (8.november) får vi besøk av «gammelpresten» vår, Lars-Erik «Lasse» Nordby som preker på gudstjenesten. – Det var et spennende og givende år vi hadde sammen, sier Nordby som gleder seg til å se og møte menigheten igjen, etter nesten halvannet år.

Pastor Lars-Erik Nordby fotografert mens han var prest i Trondheim

Lars-Erik Nordby var ansatt i 30% stilling som prest i Trondheim menighet i arbeidsåret 2018/2019, og holdt sin siste gudstjeneste 16. juni 2019.

Vil du friske opp hukommelsen om Lasse, kan du lese det fyldige «velkomstintervjuet» vi gjorde med ham i 2018 her: https://trondheimumc.com/2018/04/14/pastor-lasse-og-jesus-og-vi/

Du kan også lese et par av hans prekener i Trondheim her: https://trondheimumc.com/2018/08/27/ingen-lokal-stammegud/

og: https://trondheimumc.com/2018/12/19/malet-er-shalom/

– Det var et spennende og givende år vi hadde sammen, sier han. – For meg var det en fin mulighet til å venne meg til menighetsarbeidet igjen (etter 20 år som forstander for Betanien i Oslo). Dessuten var det spennende å arbeide i en menighet i «skyggen av katedralen» – og så gleder jeg meg veldig til å se kjøkken og toalettanlegge, sier Lasse som bare fikk med seg planleggingsfasen av dette ombyggingsprosjektet.

– Hva har skjedd etter Trondheim?

– Før jeg sluttet tjenesten i Trondheim, ble jeg utfordret til å ta 25 prosent stilling som metodistprest i Mysen. For meg var det spennende, for det var nettopp på Mysen jeg hadde mine første fem år i full prestestilling. ddet betyr at jeg kjente alle i menigheten som var over 85 år, sier Lasse. Han forteller at det var en liten og ivrig gruppe metodister som møtte ham på Mysen. En menighet som var ivrig etter å gjøre noe godt for mennesker i samfunnet. De serverte ukentlig gratis middag og var med i en stor juleinnsamling sammen med alle gode krefter på stedet. – Privat er nå både Toril (kona) og jeg pensjonister, men vi mangler ikke oppgaver av den grunn, forsikrer Lasse.

Pastor Lars-Erik Nordby fotografert mens han var prest i Trondheim

 – Hvordan har corona påvirket deg og menigheten på Mysen? Har epidemien påvirket tanker om fremtiden?

– Da Coronaen kom i mars, utsatte vi alle samlinger heltfram til 23. august, for ikke å smitte noen.  I stedet begynte vi med ukentlige andakter på Facebook, og jeg prøvde å ringe rundt til så mange som mulig av medlemmer og menighetsbarn. Nå er vi i gang igjen, med aktiviteter tilpasset smittevernsbestemmelsene, forteller Lasse. –  I våres trodde jeg at dette kom til å være over innen høsten; nå vet jeg ikke hvor lenge det vil vare, men jeg håper at vi får en vaksine som kan hjelpe oss neste år, sier han.

 – Tanker foran gjensynet med Trondheim menighet?

– Jeg gleder meg til å treffe dere.  Jeg ser tilbake på året i Trondheim med takknemlighet. Jeg satte veldig pris på å være sammen med en liten, men levende menighet i et internasjonalt miljø, sier Lars-Erik «Lasse» Nordby som også rekker nå bli med på starten av myldremiddagen mandag 9. november.

Pastor Lars-Erik Nordby fotografert mens han var prest i Trondheim