TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører

" Vi ønsker å være en åpen, inkluderende og fordomsfri menighet for alle mennesker. Alle betyr ALLE for oss! Kirka vår er åpen for Gud, for livet, for verden – og for deg! "

Stengt kirke, men det blir jul allikevel

Det økende smittetrykketi Trondheim, skjerpede lokale smittevernregler, og myndighetenes oppfordring om færrest mulige sosiale kontakter fram mot jul, gjør at vi med tungt hjerte avlyser alle gudstjenester / samlinger resten av desember. Det rammer den planlagte Lucia-gudstjenesten 13. desember, Julegrøt-mydlremiddagen 14. desember, «Vi synger julen inn» 20. desember, og selveste julaftengudstjenesten 24. desember. Men det blir i alle fall to digitale zoom-kirkekaffer i resten av advent, og en julaftensvideo! Og åpen kirke for lystenning 1. juledag!

Avlysningen av alle samlinger i kirkebygget er selvfølgelig kjempeleit, for vi hadde gledet oss til gudstjenester og myldremiddag.julegrøt. Men med den siste ukas smittespredning i Trondheim, påbud om to meters avstand ved salmesang og oppfordring til bruk av munnbind hele tiden mens man sitter i kirken, ble det vanskelig å se for seg . Å sitte i kirken med munnbind og to meteres salmesangavstand gir heller ikke utpreget trygghet og fellesskapsfølelse, og å synge med munnbind er både varmt og klamt.

Vi vurderer derfor avlsyning som det ansvarligste å gjøre, slik situasjonen er. Og vi gjør det i solidaritet med samfunnet rundt oss – for å bidra til en sikrest jul for flest mulig.

De to resterende adventssøndagene og julegrøt-myldreemiddag er leit nok, men lengst inne satt det å avlyse den tradisjonsrike julaftengudstjenesten 24. desember. Da bruker vi å være +/- 100 glade og feststemte mennesker i kirken. Med en absolutt max grense på 50 (kanskje færre grunnet to-meters-salmesangregelen), hadde eneste løsning vært å arrangere julaftengudstjeneste med påmelding. Det har så mange negative sider at det egentlig ikke var aktuelt. Et utendørs arrangement på julaften ble heller ikke vurdert som et gangart alternativ. Resten avg advent – og jul – blir derfor slik:

SØNDAG 13.DESEMBER kl. 15.00:  ZOOM-KIRKEKAFFE I stedet for den planlagte Lucia-gudstjenesten, samles vi på det digitale møtestedet Zoom kl. 15.00. Vi tenner adventslys, og vi kan prate om adventsforberedelser/skikker, hvordan vi har det, og planer for julen. Om været også, og alt annet vi har lyst til å snakke om over en kopp kaffe/te/kakao/brus. Du må logge deg inn på Zoom (gratis) via denne linken: https://NTNU.zoom.us/j/98137068919?pwd=Rno2c2lMOG5OZFkvZURPOUlIYWh4Zz09

Hvis du får opp et skjema som krever møte-ID og passord, så er det dette som gjelder: Meeting ID: 981 3706 8919 Passcode: metodist

SØNDAG 20. DESEMBER kl. 11.00: ZOOM-KIRKEKAFFE / SAMLING. I stedet for den planlagte «Vi synger julen inn»-gudstjenesten, samles vi til en ny Zoom-kirkekaffe. Det kan gjøre godt å sette seg ned og puste ut litt sammen med venner fra menigheten «på skjermen» 4 dager før julaften… Til denne Zoom-samlingen må du logge deg inn via denne linken: https://NTNU.zoom.us/j/97394951375?pwd=M2dLMi9XNFlpTVh3T1ZNa2xxUVdFdz09

Hvis du blir avkrevd møte-ID og passord, så er det dette som gjelder: Meeting ID: 973 9495 1375 Passcode: metodist

Jesu fødsel malt av Natalya Rutseka

TORSDAG 24. DESEMBER: JULAFTEN-VIDEO I stedet for den planlagte julaftengudstjenesten kl. 15.00, vil vi julaften morgen/formiddag publisere en video her på hjemmesiden og menighetens Facebookside. Der vil pastor Christina Thaarup lese juleevangeliet og lyse velsignelsen og ønske god jul. Det jobbes også med et spennende musikalsk bidrag til denne videoen.

I tillegg planlegger Metodistkirken i Norge å streame en julaftengudstjeneste (mer informasjon etter hvert), og ikke minst overføres julaftengudstjenesten fra Nidarosdomen direkte på nrk-tv kl. 16.00 – etterfulgt av en nasjonal fellessang av «Deilig er jorden»!

FREDAG 25. desember kl. 12.00-14.00: ÅPEN KIRKE for lystenning og stillhet. Med Anne Jorunn Midtkil som initiativtakende kirkevert, er det mulig for den som gjerne vil i kirken i julen å komme for å tenne lys, og sitte en stund i stillhet i kirkesalen. Det blir spilt julemusikk, og juleevangeliet blir lest noen ganger iløpet av de to timene kirken er åpen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 12/12/2020 av .

KONTAKTINFO

METODISTKIRKEN ligger på Lilletorget/ Cicignonsplass

mail: trondheim@
metodistkirken.no

Kontortelefon:
485 17 951

Bankkonto: 8220.02.83593

VIPPS:  107849

Postadresse:
Krambugata 6
7011 TRONDHEIM

Follow TRONDHEIM METODISTKIRKE :-) åpne hjerter – åpne sinn – åpne dører on WordPress.com

ARKIV

%d bloggere like this: