ÅRETS SISTE FASTE-ONSDAGS-SALME

Med Grundtvig vakre salme «Hill deg, Frelser og Forsoner», avslutter vår pastor Christina Thaarup sitt ukentlige valg og anbefaling av en sang/salme som hun håper og tror kan være til glede og oppmuntring.

Nikolaj Frederik Severin Grundtvig ()1783 – 1872 ) var en dansk prest, forfatter. filosof, historiker og lærer. Han skrev denne salmen omkring 1837. Du kan høre og se videoen ved på klikke på «play»-knappen.

– For min del er den et absolutt must både å lytte til og å synge denne salmen i løpet av stille uken., sier Christina i sin begrunnelse for valget. Ikke minst på langfredag der verset «Du, som har deg selv meg givet» kommer til sin fulle rett. Og påskedag når vi som Guds frelste barn kan stemme i på siste vers og takknemlig synge «Ja, jeg tror på korsets gåte. Gjør det, frelser, av din nåde.»Vi er i stilleuken. Påsken nærmer seg. Må vi sammen, gjennom sang og bønn, stillhet og natur, forberede oss på påske feiringen. Hver for oss og i troen sammen likevel♥️