«Nåde er Guds nærvær!»

Metodistprest og teolog Hilde Marie Øgreid Movafagh disputerer mandag 3. mai for teologisk doktorgrad knyttet til det meget sentrale begrepet «den forutgående nåde» i metodistisk teologi. I den forbindelse er hun intervjuet på Menighetsfakultetets hjemmeside. Der får hun sagt mye interessant, og det er tanker vi gjerne deler, samtidig som vi ønsker lykke til med disputasen!

Du kan lese intervjuet med Hilde Marie her: https://www.mf.no/nyhet/nade-er-guds-naervaer

Hilde Maries prøveforelesening er allerede tilgjengelig på nett. Vurderingskomiteen bestemte at tema for prøveforelesningen skulle være «frelsesperspektiver i feministisk prosessteologi«. Et kjempespennende og meget aktuelt tema, ikke minst fordi, og det har vi direkte fra Hilde Marie selv, et flertall av verdens feministiske prosessteologer er metodister.

Du finner en video av prøveforelesninger ved å klikke deg inn på denne linken og scrolle liott nedover på siden som da kommer opp: https://www.mf.no/om-mf/arrangementer/hilde-marie-movafaghs-public-defense

Hilde Marie Øgreid Movafagh er metodistprest og en av vår internasjonale kirkes ledende teologer. Hun er ansatt ved Menighetsfakultetet og er rektor for Metodistkirkens teologiske seminar, som også er lokalisert til MF. Hilde Marie er en god venn av Trondheim Metodistkirkes menighet; hun har både hatt gudstjenester hos oss, og ledet et kakebakekurs! (Hilde er for mange , langt utenfor kirkens vegger, kjent som finalist i tv-serien «Kakekrigen» i 2017.

I forbindelse med mandagens disputas er det på forhånd publisert et kort sammendrag på norsk, og det finner du her: https://www.mf.no/sites/mf/files/users/Dokumenter/Arrangementer/2021/sammendrag_movafagh.pdf