Fotball+hiphop+pizza=konfirmant

Sist søndag ble han døpt, og i morgen (søndag 9.mai) er det konfirmasjons-gudstjeneste for Prins William (Hagan). I et kjapt intervju med hjemmesiden forteller Prins at hans livsmotto er «ikke gi opp!» Han er forresten den første konfirmanten pastor Christinas har undervist.

– Da Prins i fjor høst kontaktet meg fordi han ønsket å bli konfirmert i kirken vår, ble jeg både glad og positivt overrasket, forteller pastor Christina Thaarup. Jeg hadde tre konfirmanter i min tid som prest på Øståsen (Oslo), men de fulgte undervisningen andre steder og hadde bare selve konfirmasjonsdagen i Metodistkirken. Jeg tenker likevel på de tre som «mine» konfirmanter. Men Prins er den første konfirmanten jeg har hatt undervisning for, og jeg tror det har vært like spennende for oss begge, tenker pastoren.

For Prins var Metodistkirken et naturlig valg, selv om det betød at han ville være alene som konfirmant.  – Jeg valgte Metodistkirken fordi det er den kirken jeg har gått i, og litt fordi det er tradisjon. Jeg har familie som også har konfirmert seg i Metodistkirken, forteller Prins.

– Hvilke to egenskaper vil du selv beskrive deg med?

– Gledesspreder og kreativ, sier Prins. Og han mener familie og venner ville svart det samme, kanskje med «positiv» i tillegg.

– Hva liker du best å holde på med på fritiden?

– Det jeg liker og gjør mest, er å spille fotball.

– Hvis du fritt kunne velge ditt drømmeyrke; hva ble du da?

– Fotballspiller, svarer Prins kontant, – og hvis det ikke teller, så sier jeg elektriker.

– Hva slags musikk liker du best?

– Hip hop og rap.

– Hva er favorittmaten din?

– Pizza!

– Hva liker du best å drikke?

– Brus eller vann. 

– Har du en yndlingsfarge?

– Ja, og det er rødt 

– Er det én bibelfortelling eller et bibelvers du særlig liker?

– Nei, det er så mange jeg liker, så jeg har ingen favoritt.  

– Har du et livsmotto eller valgspråk?

– Ja, «ikke gi opp!», sier søndagens konfirmant, Prins William.

Nysgjerrig, åpen og aktiv

Pastor Christina forteller at de to har hatt mange fine samtaler. Den første samlingen brukte de til å bli bedre kjent, og Christina fortalte hvilke forventninger hun hadde til Prins og konfirmasjonsundervisningen.

– Jeg sa at jeg forventet at han var nysgjerrig og åpen med tanke på å samtale om tro og kirke, og at han viste lyst til å vite mer om de forskjellige temaene, sier Christina. Og de forventningene ble innfridd, bekrefter hun.

­– På alle samlinger har Prins vært både nysgjerrig og åpen, og han har deltatt aktivt i undervisningen, forteller Christina.

Fra den siste undervisningstimen før søndagens konfirmasjon. Foto: Christina Thaarup

På grunn av pandemien måtte de første samlingene skje digitalt på «møtestedet» Zoom. Slett ikke optimalt, men mye bedre enn ingenting. I starten av februar 2021 kunne de endelig ha konfirmantsamlinger i kirken. Der har de i tillegg til undervisningstemaet, kost seg med pizza og cola, og snakket om fotball, Grønland, skole og hverdag. Dinah Burkeland, som var konfirmant for to år siden, har vært «medhjelper» og sammen med oss på de fleste samlingene i kirken. Det har vært veldig kjekt og fungert fint, mener pastoren.

– Jeg ønsker Prins Guds rike velsignelse videre framover i livet, og jeg håper på nye gode samtaler med ham ved andre tilfeller, sier pastor Christina Thaarup.

Og hjemmesiden ønsker både konfirmant og pastor lykke til med den store dagen i morgen!