Kul konfirmant og 10 bud for en bedre verden

50-60 frammøtte fikk oppleve en flott konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9. mai. Dagens konfirmant, Prins William (Hagan), gjennomførte med stil og engasjement. Blant annet fikk vi presentert konfirmantens 10 bud som kan gjøre verden til et bedre sted å leve.

Takket være mange afrikanske venner og familie av konfirmanten, var søndagens menighet mer fargerikt kledd enn vanlig. Stilig og flott! At vår dyktige og trofaste organist Takako Ueno dessuten var i ekstra spillehumør, og ga konfirmasjonsgudstjenesten ytterligere et løft.

Men hovedbegivenheten var selvfølgelig konfirmasjonen av Prins. Alene som konfirmant, men tilsynelatende uten nerver. Prins leste dagens prekentekst, og tente lys i lysgloben under forbønnen. Og ikke minst svarte han klart og tydelig og uten huskelapp i sekvensen da han både samtalte med, og ble eksaminert av, pastor Christina.

Spesielt interessant var hans presentasjon av «TI BUD SOM KAN GJØRE VERDEN TIL ET BEDRE STED Å LEVE», som han somldel av konfirmasjonsundervisningen hadde utarbeidet sammen med pastor Christina.

Avspillingen av en afrikansk musikkvideo som Prins og familien hadde ønsket seg, førte til spontan dans i benkeradene; men bare på «anviste plasser» i henhold til smittevernreglene.

Pastor Christina holdt en inspirerende preken knyttet til Jesu oppfordring i Bergprekenen (Matteus 7:7-8) «Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.»  Og hun avsluttet prekenen med en sterk personlig hilsen til konfirmant Prins hvor hun siterte neste vers: «For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for».

Og etter gudstjenesten ble det myldret og minglet med masker, og med smittevernvennlige albuehilsner ble både konfirmant og familie gratulert med dagen.

Gudstjenestereferat og foto v/ Ole-Einar Andersen