Metodistkirken protesterer mot utkastelser fra Øst-Jerusalem

Metodistkirker over hele verden tar offisielt klar avstand fra at palestinske familier i bydelen Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem skal kastes ut fra sine boliger, slik at israelske bosettere kan overta dem! Det kan være greit for medlemm er og venner av Trondheim Metodistkirke å vite, ettersom disse utkastelsene er hovedårsaken til de siste dagenes gjensidige bombeangrep og eskalerende konflikt.

I en felles uttalelse (11. mai) fra The Methodist Liaison Office in Jerusalem som drives avWorld Methodist Council (Metodistkirkenes Verdensråd) , Global Ministries of the United Methodist Church (vår kirkes Råd for Kirke og samfunn) og the Methodist Church in Britan, (Metodistkirken i England/UK) heter det:

“We stand together to support the Patriarchs and Heads of Churches of Jerusalem who have expressed their concern about continuing violence in Jerusalem and who have called on those in the international community to put an end to what they describe as ‘provocative actions.

We have been horrified by the scenes of violence in east Jerusalem which threaten the fragility of the Holy City, and call on the Israeli Government to permanently halt the threatened evictions of Palestinians from their homes in Sheikh Jarrah, where clashes have also taken place.”

Den internasjonale kirken som Metodistkirken i Norge tilhører, the United Methodist Church, har iverksatt en egen protest- og underskriftskampanje. Metodister oppfordres til å fylle ut et skjema som sendes medlemmer av Kongressen og Senatet med anmodning om at de gjør alt de kan for å påvirke Israel til å stanse utkastelsene fra Sheik Jarrah. Det er kirkens General Board of Church and Society (Råd for Kirke og Samfunn)  som står bak kampanjen for å påvirke de folkevalgte.

GBCS viser også til at problemstillingen ikke er ny og påpeker overfor de amerikanske folkevalgte:

“Den flere tiår gamle praksisen med israelsk demolering og overtakelse av Palestinske eiendommer, representerer et soleklart brudd på internasjonal lov, særlig artikkel 49 I den fjerde Geneve-konvensjonen som forbyr en okkupasjonsmakt å tvangsflytte befolkning.»

Her er en link til uttalelsen fra GBCS og underskriftsskjemaet: https://www.umcjustice.org/articles/take-action-tell-congress-to-stop-evictions-of-palestinians-in-jerusalem-1307

Én kommentar

Kommentarer er stengt.