Et sprell levende 5-års minne!

26. juni er det fem år siden «hele globusen» var representert på gudstjeneste i kirka vår i Trondheim. Da hadde vi besøk av omkring 45 representanter fra Kirkenes Verdensråds eksekutivkomite. Noen medvirket i gudstjenesten, hvor vi også fikk høre en ekstremt engasjerende, inspirerende og ikke minst utfordrende preken av biskop Sally Dyck (United Methodist Church). Vi tillater oss et tilbakeblikk!

Nå kan riktig nok ifølge Paulus med fordel glemme det som ligger bak og strekke oss etter det som ligger foran. Likevel tillater vi oss å mimre, og se tilbake på den internasjonale gudstjenesten i kirken vår 26. juni for fem år siden med glede og takknemlighet. (se også linker nederst i denne artikkelen)

For en fest det var! Folk fra USA og Europa, men også India, Pakistan, Australia, New Zealand, Malaysina, Nicaragua, Argentina, Brasil, Nigeria, Zimbabwe, Kenya, Benin, Kina – bare for å nevne noen.

Selv om Trondheim menighet egentlig hadde tatt «sommerferie, grep vi muligheten da Kirkenes Verdensråds Sentralkomite la sitt møte til Trondheim 22.-28.juni. 2016 Med 150 medlemmer og 200 rådgivere/gjester som representerte 345 medlemskirker i 110 land, var det tidenes største økumeniske samling i Norge.

Et par uker i forkant kontaktet vi de 15-20 metodistkirkelige representantene i komiteen ( ikke bare fra United Methodist Church) og inviterte dem til å feire gudstjeneste sammen med oss.

Responsen ble meget god. Metodistene kom, og flere av dem fikk med seg kolleger fra andre kirkesamfunn. Alle hadde fått en velkomstbrosjyre med en presentasjon av menigheten, og viktige historiske hendelser som den hemmelige jødiske synagogen på kirkeloftet i 1941/42 og det store samemøtet i 1917.

Vi fikk hilsener fra Asia, Sør-Amerika, Afrika og USA. Men også lokale krefter deltok. Ole-Einar (Andersen) ønsket velkommen. Pastor Kjell Werner Rødder ledet. Sven Nørsett sto for det liturgiske spillet ( pre/postludium og salmekomp ) Vår egen Ameila (Adubeea) sang en ghanesisk lovsang, og den verdenskjente, samiske musikeren Frode Fjellheim joiket og slo på runetromme. Seiki Ueno spilte et par solo Bach-stykker på fiolin. Skriftlesningene var det Trygve (Sivertsen) og Ellisiv (Sivertsen) som sto for.

NB: l løpet av sommeren håper vi å kunne bringe videohilsener fra noen av de internasjonale gjestene som deltok i gudstjenesten.

For alle oss fikk oppleve den, ble denne gudstjenesten en skikkelig «boost» og en vitamininnsprøyting i arbeidet med å revitalisere menigheten vår.

For de som ikke var der, og for de som kan tenke seg å gjenoppleve minnet, så er dette linken til hjemmesidens referat fra gudstjenesten: https://wordpress.com/post/trondheimumc.com/2923

Og her er en link til powerpointen (i pdf-format)med hele gudstjenestens gang: https://www.dropbox.com/s/vyormgrkyjklioz/TRH-UMC-WCC-GUDSTJENESTEN.pdf?dl=0