«Dere er en fantastisk gjeng»

Den som beskriver menigheten vår slik, er biskop Mary Ann Swenson (74). Hun er ganske fantastik selv! Innimellom sykehusbesøk til sin mann, har hun funnet tid til å sende Trondheim Metodistkirke en videohilsen, fem år etter at hun deltok på den spesielle gudstjenesten i kirken vår, som samlet mange deltakere fra Kirkenes Verdensråds sentralkomite.

Klikk på «play»-knappen og se videohilsenen fra bishop Mary Ann!

Biskop Mary Ann McDonald Swenson fylte 74 år 8.juli i år. Hun har gjennom mange tiår vært en av United Methodist Church’s mest profilerte og frittalende ledere, med nærmest «ikonaktig» status takket være sin utrettelige kamp for en åpen og inkluderende kirke, kamp mot vold og rasisme, misbruk av kvinner og barn, og engasjement for HIV-syke. Hun har vært medlem i en rekke av kirkens sentrale råd og utvalg, og sterkt engasjert i ekumenisk arbeid og religionsdialog.

Biskop Mary Anns mann Jeff, som også var med til Trondheim for fem år siden, , har de siste ukene vært inn og ut av sykehus. Likevel har Mary Ann funnet tid og ro til å sende oss sin særdeles hyggelige videohilsen. Som menighet ønsker vi Jeff all mulig god bedring, og fortsatt alt godt til Mary Ann og ham.

Mary Ann ble ordinert som prest i 1973. I 1975 tok hun Doctor of Minestry-grad ved Claremont School of Theology og tittelen på hennes avhandling var betegnende nok «En syntese mellom personlig fromhet og det sosiale evangeliet i den moderne kirken».

Hun ble valgt som biskop i 1992. Allerede i 1996 var hun en av 15 United Methodist-biskoper som undertegnet en uttalelse som uttrykte smerten som følge av vår kirkes diskriminering og fordømmende holdning til homofile og lesbiske. Under Generalkonferansen i Cleveland i 2000 deltok hun utenfor konferansesenteret som biskop i en demonstrasjon mot kirkens holdning til homofile. Demonstrasjonen vakte stor oppsikt og førte til flere arrestasjoner.

Gjennom hele sin tjeneste som prest og biskop har Mary Ann fulgt drømmen om, og kallet til, å lede kirken vår på veien til å bli et mer inkluderende og rettferdighetssøkende fellesskap, preget av kjærlighet til Gud og vår neste.

( Fun fact: Til sin sølvbryllupsdag i 1993 fikk Mary Ann og Jeff en tandemsykkel og ble fort «helfrelste» syklister. I 1998 syklet de USA på tvers! 6532 kilometer fra Stillehavskysten i vest til Atlanterhavet i øst – en tur de brukte 58 dager på… .)