VI STARTET MED ET SMELL!

Så er vi i gang igjen. Vi var hele 39 som møttes til samlingssøndagens gudstjeneste (22.august). Det var både gledelig mange, og gjorde godt selv med fortsatte smittevernregler. Ekstra stas var det å bli presentert for neste års konfirmanter.

Barna fikk være med å starte gudstjenesten med et smell; i barnesamlingens koffert lå det denne gangen nemlig tre små «konfettikanoner» (smellbongbonger) som ble avfyrt mens menigheten på pastor Christina Thaarups kommando ropte «godt nytt år». Og det passer godt, for samlingssøndagen markerer jo nettopp starten på et nytt metodistisk arbeidsår.

Mottoet for gudstjenesten, pastor Christinas preken, og hele høstsemesteret vårt, er «ny start». Det oppleves på mange måter slik, etter et og et halvt år med korona-unntakstilstand. Og samlingsgudstjenesten, med etterfølgende summende kirkekaffe, bidro til optimisme og tro på at vi gradvis, og sakte, men sikkert kommer i gang med skikkelig menighetsvirksomhet, -fellesskap og -liv igjen.

Et høydepunkt på gudstjenesten var presentasjonen av neste vårs konfirmanter, Sigrid Nørsett og Eira Halvorsen som på sparket måtte introdusere seg selv; en utfordring de taklet suverent og scenevant! De vil begge følge konfirmasjonsundervisningen i sine respektive, lokale Dnk-menigheter på Byneset og Tiller, men begge ønsker også at selve konfirmasjonshandlingen skal skje i kirka vår! Pastor Christina har derfor lagt opp til flere samlinger for Sigrid og Eira, med Ellisiv Sivertsen som medhjelper. Der skal det blant annet samtales om ulike spørsmål knyttet til kristen tro og gis orientering om metodistkirken, men de skal også klatre i klatrepark, spise sushi og mere til. Vi ønsker Sigrid og Eira en flott og spennende konfirmanttid, og ser fram til å se og høre dem igjen på noen gudstjenester før selve konfirmasjonen!

Referat og foto v/ Ole-Einar Andersen