GØY OG GUD PÅ LANDET

34 store og små fikk en flott låvegudstjeneste på Byneset søndag 5.september; som også bød på riding, plukking av rips og plommer og hilsing på høns, kyllinger, marsvin og gris. – Gud er ikke begrenset til tempel og kirkebygg. Gud er der vi er – i dag på låven, tunet og blant dyrene, sa pastor Christina Thharup i sin preken hvor hun også oppfordret oss til å leke mere, og ha det gøy.

– Gjennom sin lekenhet og nysgjerrighet har barn en direkte linje til Gud, sa Christina som vil at vi som menighet skal øve oss på å være mer som barn og ha det mere gøy gjennom denne høsten. -Vi har alle et barn i oss som vil leke, men som voksne fortrenger vi som oftest det, og det er synd, mente presten vår. Og det første hun gjorde etter gudstjenesten var å blåse såpebobler på tunet.

Nok en gang var familien Nørsetts innbydende «smågods» på Byneset ramme for en sensommer / tidlig høst-gudstjeneste. Været ble bare bedre og bedre, og under «kirkegrillkaffen» på tunet etter gudstjenesten, tittet solen varmende fram.

I tillegg til grilling var det populært å se nærmere på familien Nørsetts ulike dyr, og ikke minst var det stas at alle barna fikk en ridetur på Islandshest! Og bugnende ripsbusker og plommetrær sto til fri plukking!